ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ:ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ


"Δυστυχώς, Πολιτεία και ΕΟΠΥΥ, αντί να επεξεργάζονται και να προωθούν λύσεις στα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους απέναντι μας, επεξεργάζονται και προωθούν σχέδια συκοφάντησης μας και ολοκληρωτικής νοοτροπίας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.", καταγγέλει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και προσθέτει:

"Προσπαθούν να περάσουν στην κοινωνία (με τη βοήθεια και κάποιων ΜΜΕ γνωστών για την ταύτιση τους με την εκάστοτε κυβέρνηση), ότι οι φαρμακοποιοί είναι αυτοί που παίζουν με την υγεία των ασφαλισμένων. Δεν θα τα καταφέρουν. Γιατί οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ότι μήνες τώρα έχουν τα φάρμακα τους επειδή οι φαρμακοποιοί, με αίσθημα ευθύνης, συνεχίζουμε να τα πληρώνουμε στους προμηθευτές μας, χωρίς να τα πληρωνόμαστε. Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ μας οφείλει πάνω από μισό δισ. ευρώ. Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ότι καταθέσαμε προτάσεις που δεν έχουν κόστος (συμψηφισμός, εξαίρεση από τον Τειρεσία), τις οποίες η Πολιτεία απέρριψε. Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια και δεν αντέχουμε άλλο.

Σαν να μην έφταναν αυτά, υιοθετώντας πρακτικές άλλων εποχών, ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να χρηματοδοτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό μέσα στον κλάδο των φαρμακοποιών. Αν υλοποιηθεί θα πρόκειται για απόφαση ντροπής, που θυμίζει μαύρες εποχές και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Καταγγείλαμε δημόσια την απαράδεκτη αυτή δήλωση και ρωτάμε: βρέθηκαν ξαφνικά χρήματα για μια τέτοια επαίσχυντη πράξη και δεν βρίσκονται χρήματα για να εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ τους φαρμακοποιούς; Αν δηλαδή συνεννοηθούμε όλοι οι φαρμακοποιοί να χορηγήσουμε φάρμακα, υπάρχουν τα χρήματα να τους πληρωθούμε όλοι; Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν στον ΕΟΠΥΥ;

Είναι βέβαιο ότι ουδείς φαρμακοποιός θα υπογράψει ατομική σύμβαση, όχι μόνο επειδή θέλει να αποφύγει την ομηρία του από έναν αφερέγγυο και εξ υπαρχής θνησιγενή Οργανισμό, αλλά κυρίως επειδή δεν προτίθεται να συνεχίσει να αποτελεί κρίκο της αλυσίδας του προβλήματος!!

Οι φαρμακοποιοί καλούν για μία ακόμη φορά Πολιτεία και ΕΟΠΥΥ να επιδείξουν συνέπεια στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους, να αποσύρουν την απαράδεκτη πρόταση για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού και να αποδεχτούν τις προτάσεις μας. Ακόμη και τώρα, υπάρχει χρόνος για να δοθεί λύση".

    Στην κορυφή