ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ


Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά με βαθιά ανησυχία ενημερώνουν το κοινό ότι το σύστημα, ανοικτής στο κοινό φαρμακευτικής περίθαλψης βρίσκεται υπό κατάρρευση, όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση τους, ενώ τονίζουν ότι:

• “Οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά βρίσκονται σε πρωτοφανές επίπεδο καθιστώντας αμφίβολη την εύρεση ακόμα και φαρμάκων για απλές παθήσεις.

• Το ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων έχει προχωρήσει σε άτυπη στάση πληρωμών στραγγαλίζοντας όλη την αγορά, πράγμα το οποίο και άλλα ασφαλιστικά ταμεία όπως ΤΣΑΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΗΣΑΠ κ.λ.π. ακολουθούν με… θρησκευτική ευλάβεια.

• Οι φαρμακευτικές εταιρίες αντιμετωπίζουν την χώρα μας ως de facto χρεοκοπημένη, χορηγώντας φάρμακα υψηλού κόστους μόνο με πληρωμή τοις μετρητοίς, ενώ την ίδια στιγμή τα Ασφαλιστικά ταμεία παραβαίνοντας τον νόμο δεν τα εξοφλούν στους φαρμακοποιούς, που ορίζει την εξόφλησή τους άμεσα.

• Το ΙΚΑ αδυνατεί να προγραμματίσει ραντεβού ώστε να καλύψει έγκαιρα τις ανάγκες των ασφαλισμένων του οδηγώντας σε πρωτοφανείς ουρές και ταλαιπωρία.

Αναλογιζόμενοι τις ευθύνες μας οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η εξασφάλιση των φαρμάκων των ασφαλισμένων τους επόμενους μήνες είναι αβέβαιη.
Οι φαρμακοποιοί στις δύσκολες αυτές στιγμές θα βρίσκονται στο μέτρο του δυνατού δίπλα στους ασφαλισμένους για όσο περισσότερο αντέξουν.”


    Στην κορυφή