ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ


Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά καταγγέλλουν τη συνεχόμενη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων, των οποίων έχουν άρει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων τονίζοντας ότι:

"Εκτός του ότι η πληρωμή των ασφαλισμένων για φάρμακα που έχουν πάρει από τα φαρμακεία μας και για τα οποία καταθέτουν απόδειξη λιανικής πώλησης, παραπέμπεται στις καλένδες χωρίς να γνωρίζουν πότε θα τα εισπράξουν, τα ταμεία τους ζητούν επιπλέον να πηγαίνουν τις συνταγές για θεώρηση όταν υπερβαίνουν τα 150 Ευρώ.

Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την αυξανόμενη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι από τα ασφαλιστικά ταμεία τους, τα οποία εκτός του ότι συνεχίζουν να μην πληρώνουν τους φαρμακοποιούς, υποβάλλουν σε δοκιμασίες τους ασφαλισμένους εξαντλώντας κάθε αντοχή και υπομονή τους.

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για τις ψεύτικες υποσχέσεις που δίνονται καθημερινά και δεν υλοποιούνται και να ενημερώσουμε κάθε αρμόδιο ότι από αύριο 16/3/2011 ο Φ.Σ.Α. ξεκινά τη σταδιακή κατάθεση αγωγών κατά των ταμείων για κάθε μήνα οφειλής τους.

Είναι απίστευτο το πόσους τρόπους εφευρίσκουν για να μην αποδίδουν προς τους φαρμακοποιούς τα χρήματα που εισπράττουν από τους ασφαλισμένους για τη φαρμακευτική τους περίθαλψη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, όντας σίγουροι για τη συμπαράσταση του κόσμου απέναντι σε ένα ανάλγητο και αφερέγγυο κράτος".


    Στην κορυφή