Επιστημονικές μελέτες αμφισβητούν την αρνητική επίπτωση της κινητής τηλεφωνίας στην υγεία


Όλο και περισσότερες μελέτες, που πραγματοποιούνται από έγκυρα και αναγνωρισμένα ερευνητικά κέντρα, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων, αλλά και οι σταθμοί βάσης της κινητής τηλεφωνίας, δεν επηρεάζουν την υγεία του ανθρώπου.

Ειδικότερα, ερευνητές από το Κέντρο Ικανότητας της Ιατρικής του Ύπνου της Ιατρικής Σχολής Charite του Βερολίνου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των κινητών τηλεφώνων δεν επηρεάζουν την νοητική λειτουργία νέων ανδρών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της έρευνας σε 30 υγιείς νέους άνδρες δεν παρέχουν καμία απόδειξη για την επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην ανθρώπινη νόηση.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία από την Ακτινοβολία στο πλαίσιο του Γερμανικού Ερευνητικού Προγράμματος για τις Κινητές Τηλεπικοινωνίες.

Επίσης, μελέτη Ελβετών ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η υγεία του ανθρώπου δεν συνδέεται με την έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία από σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας, όταν αυτά είναι σε επίπεδα που καταγράφονται στο τυπικό καθημερινό ανθρώπινο περιβάλλον.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



    Στην κορυφή