Εκλογή Καθηγητή Π. Βάρδα ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.


Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με εξαιρετική ικανοποίηση ανακοίνωσε την εκλογή του Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης κ. Παναγιώτη Ε. Βάρδα, ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας:

"Θεωρούμε ότι αυτή η εκλογή είναι μοναδικής σημασίας και αξίας, όχι μόνο διότι η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία από της συστάσεώς της ( 1948 ), ουδέποτε επέλεξε Πρόεδρο από τον Ευρωπαϊκό Νότο, αλλά επίσης διότι έρχεται σε στιγμή που η χώρα μας χρειάζεται όσο ποτέ την Ευρωπαϊκή αναγνώριση και προβολή. Η εκλογή του Καθηγητή κ. Βάρδα, υπήρξε αποτέλεσμα μίας συστηματικής, επίπονης και τεράστιας προσπάθειας πολλών ετών".







Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία είναι γνωστό ότι συνιστά τη μεγαλύτερη επιστημονική εταιρεία της Ευρώπης και πιθανώς παγκόσμια. Τα μεγέθη είναι αποκαλυπτικά, καθώς διαθέτει 55.000 μέλη, ετήσιο συνέδριο 30.000 συνέδρων, 19 ομάδες εργασίας, 5 κλαδικές ενώσεις, 7 επιστημονικά περιοδικά και υποστηρίζεται από 125 άτομα ως μόνιμο προσωπικό.

Οι χώρες που συμμετέχουν στην Εταιρεία, συνολικά 52, είναι όχι μόνο αυτές όλης της Ευρώπης, αλλά επίσης οι χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Εγγύς Μέσης Ανατολής, η Αρμενία και η Γεωργία. Ως συνδεδεμένα μέλη είναι η Κίνα, η Ινδία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. κ. Βλάσης Πυργάκης τονίζει πως η ανάδειξη στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας του καθηγητού κ. Βάρδα αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση της ιδιαίτερα σημαντικής θέσης που κατέχει η Ελληνική Καρδιολογία σε -στην κυριολεξία- παγκόσμιο επίπεδο.




    Στην κορυφή