ETOIMOI ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ


Την ανυποχώρητη στάση του ιατρικού κόσμου της χώρας να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις και σε προσφυγές στη Δικαιοσύνη εάν δεν αποσυρθεί το επίμαχο σημείο που αφορά στο άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος από το νομοσχέδιο, κατέθεσαν οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Μεσσηνίας, Φθιώτιδας και Λάρισας, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, και στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, σε επαφές μαζί τους σήμερα στη Βουλή. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο και ενημέρωσαν, επίσης, για το επίμαχο ζήτημα με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου και των Τομεαρχών Υγείας της ΝΔ.

Οι επαφές των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας Γιώργου Πατούλη, Πειραιά Βαρβάρας Ανεμοδουρά, Θεσσαλονίκης Αθανάσιου Εξαδάκτυλο, Πάτρας Δημήτρη Σιαμπλή, Μεσσηνίας Ιωάννη Σπυρόπουλου, Φθιώτιδας Λεωνίδα Αναγνωστόπουλου, και Λάρισας Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, πραγματοποιήθηκαν σε συνέχεια της επιστολής των ιατρικών συλλόγων της χώρας προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Ζητούμε την απόσυρση της παρ. 1 του άρθρου 24 του νομοσχεδίου που φέρνει εσπευσμένα στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεπικουρούμενος από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο. Εάν ισχύσει, θα σημαίνει μη ιατροί να μπορούν να δημιουργούν ιατρεία, προοπτική που θα βυθίσει οικονομικά ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία και θα οδηγήσει τον Έλληνα πολίτη και ασφαλισμένο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Εκτός από τους αρμόδιους Υπουργούς, οι Πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων της κατέθεσαν τις ενστάσεις τους και στους εισηγητές του νομοσχεδίου, βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Δημήτρη Λιντζέρη, και βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καραόγλου, και τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Μιχαήλ Κατρίνη, Νίκο Τσώνη, και τον καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό.

Στην κοινή τους δήλωση οι Πρόεδροι των επτά ιατρικών συλλόγων της χώρας διατυπώνουν: «Εμμένουμε και συνεχίζουμε στην κοινωνία, στη Δικαιοσύνη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εάν δεν αποσυρθεί η επίμαχη προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία που παραδίδει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και στους κερδοσκόπους. Προαναγγέλλουμε ότι θα προσφύγουμε στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη και θα προχωρήσουμε σε νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων. Ζητούμε επιτέλους τη νομοθετική ρύθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα με καθαρούς κανόνες σύμφωνους με την ιατρική νομοθεσία και δεοντολογία. Δεν θα εγκαταλείψουμε τους αγώνες που έχουμε ξεκινήσει από το 2008, αγώνες που μέχρι τώρα έχουν αποτρέψει τις όποιες ανάλογες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν».

Νωρίτερα, οι Πρόεδροι είχαν εκθέσει το θέμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο εισέπραξαν τη διαβεβαίωση ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αποτροπή μίας τέτοιας εξέλιξης. Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη, και τους υπόλοιπους Προέδρους των ιατρικών συλλόγων της χώρας, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας, ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Αθανάσιος Γιαννόπουλος, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Γεράσιμος Γιακκουμάτος,

Αργότερα το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, με θέμα το νομοσχέδιο.


    Στην κορυφή