ΕΣΑμεΑ: ΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


"Η σχολική χρονικά ξεκίνησε αλλά όπως φαίνεται ξεκίνησε μόνο για την πρώτη ημέρα του αγιασμού για τα σχολεία της ειδικής αγωγής και τα τμήματα ένταξης των γενικών σχολείων της χώρας. Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας που απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία συνεχίζει να λειτουργεί με λιγοστούς δασκάλους και εκπαιδευτικούς αναπληρωτές, γεγονός που υποβαθμίζει αυτομάτως την ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών. " επισημαίνει σε ανακοινωσή της η ΕΣΑμεΑ και προσθέτει:

"Η οργάνωση ενός δωρεάν συστήματος ασφαλούς μετακίνησής των μαθητών ΑμεΑ στα σχολεία τους δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, παρά τις εμπεριστατωμένες θέσεις που έχει καταθέσει η Ε.Σ.ΑμεΑ και η ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Η θεσμοθέτηση της πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία ειδικής αγωγής αποτέλεσε θετικό βήμα για την εκπαίδευση των ΑμεΑ. Η πρώτη όμως προκήρυξη μόνιμων δασκάλων – εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής μέσω ΑΣΕΠ δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Τη φετινή χρονιά δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί δάσκαλοι – εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης. Οι ελλείψεις σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό και η διαιώνιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη μετακίνηση τους οι μαθητές με αναπηρία δείχνουν ότι οι μαθητές με αναπηρία είναι οι παρίες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Καμία οικονομική κρίση δεν μπορεί να δικαιολογήσει ότι υπάρχουν άτομα με αναπηρία, τα οποία ακόμα είναι έγκλειστα στο σπίτι τους ή σε ιδρύματα και δεν έχουν ενταχθεί ακόμα σε δομές του εκπαιδευτικού συστήματος.

Καμία οικονομική κρίση δεν μπορεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι παιδιά σχολικής ηλικίας βρίσκονται ακόμα σε δομές προνοιακές κλειστής ή ανοιχτής φροντίδας και όχι στα σχολεία τους.

Με επιστολή της στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η ΕΣΑμεΑ καταθέτει για ακόμη μία φορά εμπεριστατωμένες και αναγκαίες προτάσεις. "
    Στην κορυφή