Ε.Σ.Α.μεΑ.: ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


Την εξαίρεση των προνοιακών δομών των ατόμων με αναπηρία που λειτουργούν επί σειρά δεκαετιών εντός της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικό, από το σχέδιο νόμου «Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου ΕΛΛΗΝΙΚΟ», που εξυπηρετούν εκατοντάδες παιδιά/άτομα με αναπηρία και ως εκ τούτου και τις οικογένειές τους, ζητά με επιστολή της προς τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων η ΕΣΑμεΑ. Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι στο προσεχές διάστημα, οι παραχωρήσεις των χώρων του Ελληνικού ανακαλούνται και θα πρέπει να παραδοθούν στο Δημόσιο.

Οι φορείς αυτό εξυπηρετούν εκατοντάδες παιδιά/άτομα με αναπηρία, παρέχουν προνοιακές υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για τα άτομα με αναπηρία, την ώρα που η συνεχής υποβάθμιση των προνοιακών δομών της χώρας έχει οδηγήσει τις οικογένειές των ατόμων με αναπηρία σε απόγνωση.

Η συμβολή των ανωτέρω προνοιακών δομών έχει αναγνωριστεί πολλάκις και από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο μάλιστα έχει διαθέσει τεράστια κονδύλια για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.


    Στην κορυφή