Ε.Σ.Α.μεΑ: ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΠΑ


Η Ε.Σ.Α.μεΑ καταγγέλλει το παρόν σύστημα αξιολόγησης και πιστοποίησης της αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που, οπως επισημαίνει, "έχει στρέψει τα άτομα με αναπηρία στα δικηγορικά γραφεία, προκειμένου αυτά να χειριστούν τις διαδικασίες κατάθεσης αιτήσεων ενστάσεων κ.λπ. Το πολλά υποσχόμενο νέο σύστημα που εφαρμόζει το ΚΕΠΑ, όχι μόνο δεν έχει οδηγήσει στην απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά αντιθέτως έχει επιβαρύνει την οικονομική ζωή της πιο ευπαθούς οικονομικά ομάδας του πληθυσμού!!!

Η εύρυθμη λειτουργία του ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας αποτελεί θέμα προτεραιότητας για την αναπηρική οικογένεια, η οποία στην παρούσα φάση μαζί με όλη τη χώρα δοκιμάζεται σκληρά. Το μόνο που δεν επιτρέπεται σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο είναι η επανάληψη των λαθών του παρελθόντος, διαμηνύει η Συνομοσπονδία με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.

Στην επιστολή επισημαίνονται τα πάμπολλα λάθη και παραλείψεις που έχουν επισημάνει μέλη των Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, όπως έλλειψη Διευθύνσεων ΚΕΠΑ σε πόλεις που αποτελούν πρωτεύουσες νομών, μεγάλο χρόνο αναμονής για την εξέταση της αίτησης, χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, καταβολή του ποσού των 46,14ευρώ από τους αιτούντες, έλλειψη πρόβλεψης για διερμηνείς ελληνικής νοηματικής γλώσσας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι αιτούντες κωφοί κλπ.

Τέλος στην επιστολή καταγράφονται και οι προτάσεις - λύσεις του αναπηρικού κινήματος, που η Συνομοσπονδία καλεί το υπουργείο Εργασίας να λάβει υπόψη του, για να σταματήσει η μεγάλη ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους."





    Στην κορυφή