ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ


Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ιατροί του Πειραιά, ζητώντας να διευκρινιστούν σειρά ζητημάτων, ενώ σήμερα απέστειλε επιστολή προς τα μέλη του ο Ιατρικούς Σύλλογος Πειραιά: Ειδικότερα:

"Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
προς τους ιατρούς-μέλη του ΙΣΠ

Συνάδελφοι,
σας παραθέτουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία μετά από μεγάλες προσπάθειες δίνεται το δικαίωμα της ελεύθερης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, μετά από πιστοποίηση των ιατρών.

Ως εκ τούτου όλοι οι ιατροί που υπέβαλαν αίτηση στον ΕΟΠΥΥ δεν έχουν δικαιολογία να συνεχίσουν με τον εξευτελισμό του ιατρικού έργου που υποβιβάζει την ιατρική επίσκεψη κάτω των 6 ευρώ, όπως σας αναφέραμε και στο μήνυμα που απεστάλη στις 3-1-2012. Οι συμμετοχές είναι ελάχιστες. Οι λίγοι «παραπληροφορημένοι» συνάδελφοι δεν έχουν λόγο να επιμείνουν.
Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για το παρόν και το μέλλον της άσκησης της Ιατρικής στην Ελλάδα και για την προάσπιση της αξιοπρέπειας του ασφαλισμένου.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους συναδέλφους, οι οποίοι παρ΄ όλη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν ενέδωσαν στους εκβιασμούς και στην
παραπληροφόρηση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και δεν κατέθεσαν δήλωση συμμετοχής στον θνησιγενή φορέα και βεβαίως το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους που θα υποβάλλουν άμεσα παραίτηση.

Ο Ιατρικός Κόσμος στηρίζει τον ενιαίο φορέα, ο οποίος όμως πρέπει να έχει βάσεις τέτοιες, ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί και όχι να στήνεται ένα οικοδόμημα άρον-άρον και χωρίς θεμέλια για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της Τρόικα και των λανθασμένων προσωπικών επιλογών της Πολιτικής Ηγεσίας που χειρίζεται το θέμα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θεωρεί ότι ο ΕΟΠΥΥ, που στήθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι θέσεις και οι απόψεις των Ιατρικών θεσμικών οργάνων, είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει. Οφείλουμε να προστατεύσουμε από τον «θάνατο» το έργο του ιατρού και την περίθαλψη του ασφαλισμένου. Η λύση είναι αυτό που διατυπώθηκε στην κοινή Συνέντευξη Τύπου των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, καθώς και κλαδικών φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στις 4-1-2012 από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Πειραιά και Θεσσαλονίκης: «Όλοι ενωμένοι ζητάμε την πραγματική παράταση της προθεσμίας έναρξης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.


Ούτως ή άλλως και η ίδια η Πολιτεία μερική έναρξη προσπαθεί να επιβάλει όταν:

- Ο ΟΓΑ θα μπει τον επόμενο -ίσως-μήνα
- Θα γίνει προκήρυξη ιατρικών θέσεων με άλλη σχέση εργασίας, όπως διατείνονται
- Από πουθενά δεν ξεκαθαρίζεται πότε και πώς θα πληρωθούν οι ελάχιστοι ιατροί που δήλωσαν συμμετοχή).
- Δεν έχει ξεκαθαριστεί η αποπληρωμή των οφειλών προς τους ιατρούς από τα εντασσόμενα στον ΕΟΠΥΥ Ταμεία
- Δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα των εργαστηριακών-παρακλινικών εξετάσεων

Σας γνωρίζουμε ότι οι θέσεις των Ιατρικών Συλλόγων ουδεμία πολιτική χροιά έχουν και ζητάμε από την Πολιτική Ηγεσία ως την Τρίτη 10-1-2012 να αποσαφηνίσει την επικρατούσα κατάσταση. Εμείς την ίδια ημέρα θα επανεξετάσουμε στα Διοικητικά μας Συμβούλια τη συνέχιση ή όχι της αποχής των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών, η οποία παρατείνεται έως και τις 10-1-2012, καθώς και τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας".






    Στην κορυφή