ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας, καθ. Κίττα ότι το Υπουργείο θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το θέμα της χρηματοδότησης της λειτουργίας του Κέντρου Προσφύγων Λαυρίου θα επιλυθεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών με τη αποδέσμευση των απαραίτητων κονδυλίων, έλαβε η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των ΟΠ, Ιωάννα Κοντούλη.

Η κυρία Κοντούλη, η οποία συνοδευόταν από την υποψήφια βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής Χριστίνα Κοττώρη, ενημέρωσε τον κ. Κίττα για τις συνθήκες τις οποίες διαπίστωσε στο Κέντρο κατά την επίσκεψη της προχθές.

Ο κ. Κίττας συμμερίστηκε την αγωνία για το ενδεχόμενο της ανθρωπιστικής κρίσης, με την οποία απειλούνται οι 352 φιλοξενούμενοι του κέντρου, οι 87 από τους οποίους είναι παιδιά και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα προωθήσει την άμεση επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων.


Αμέσως μετά τη συνάντηση, η κυρία Κοντούλη δήλωσε:



«Θεωρούμε δεδομένη την ευαισθησία του Υπουργού. Όμως το θέμα υπερβαίνει τους ανθρώπους. Είναι ένα βαθύ θέμα πολιτικής, την οποία η χώρα στερείται.

Κι αυτό γιατί η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν ανήκει στις πρώτες αξίες της πολιτικής που οδήγησε την χώρα στα αδιέξοδα που βιώνουμε σήμερα.

Η κρίση μας δεν είναι κρίση χρέους, δεν είναι καν οικονομική. Είναι μία βαθιά κρίση αξιών. Και αυτήν την κρίση θα την αντιμετωπίσουμε αλλάζοντας πολιτικές, αλλάζοντας προτεραιότητες, αλλάζοντας εμείς!»



    Στην κορυφή