ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


Ενημερωτική συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής Γιώργος Πατούλης με τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ανατολικής Αττικής, μετά από εισήγηση του Προέδρου κ. Βαγγέλη Μέξη.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ανατολικής Αττικής προσκάλεσε τον κ. Πατούλη, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του Συλλόγου για τις εξελίξεις που επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις των φορέων της υγείας το νέο Πολυνομοσχέδιο, καθώς και για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης για τη περαιτέρω στάση του ιατρικού κόσμου, προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού.

Ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, αφού αναφέρθηκε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φορέων της υγείας, στην πολυήμερη κατάληψη του Υπουργείου Υγείας και στην άρνηση της πολιτικής ηγεσίας για ουσιαστικό διάλογο πριν από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, υπογράμμισε ότι «κύριο αίτημα των φορέων της υγείας είναι η έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, που θα συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τον ιατρικό κόσμο». Η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής –πρόσθεσε- είναι να ισχύσουν οι συλλογικές συμβάσεις των γιατρών με τα ταμεία, να μην αδικηθεί κανείς γιατρός, να επαναπροσληφθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και να μην υπάρξει περαιτέρω κανένας αιφνιδιασμός από το Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης υποσχέθηκε στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ανατολικής Αττικής ότι θα βρίσκεται πάντα κοντά τους και θα αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ανατολικής Αττικής Β. Μέξης, εκ μέρους των μελών του Συλλόγου ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη στενή συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή του για μια ακόμη φορά και τον διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογος θα συμμετέχει και θα συνδράμει σε κάθε προσπάθεια, ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα μας για το καλό του ιατρικού κόσμου και των ασφαλισμένων.


    Στην κορυφή