ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΦ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΘΟΥΣ


Σε συνέχεια του ζητήματος που έχει προκύψει, σχετικά με τα εμφυτεύματα στήθους της εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP), ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που προχώρησε άμεσα στις 14/4/2010 στην απόφαση ανάκλησης των εμφυτευμάτων στήθους με τζελ σιλικόνης της εταιρείας Poly Implant Prothese (PIP) και στη συνέχεια με Δελτίο Τύπου ενημέρωσε το κοινό.

Έκτοτε ο ΕΟΦ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Ευρωπαϊκές αρχές και το Γαλλικό Οργανισμό Φαρμάκων και το χρονικό διάστημα από την ανάκληση μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τρεις ανακοινώσεις και αντίστοιχα Δελτία Τύπου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για επαγγελματίες υγείας και το κοινό.

Στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα κάποιο ανεπιθύμητο συμβάν από τυχόν ρήξη του εμφυτεύματος. Παράλληλα, ο ΕΟΦ έχει ενημερώσει τα Τμήματα Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής των δημόσιων και ιδιωτικών κλινικών να παρακολουθούν τακτικά τους ασθενείς στους οποίους είχαν ήδη τοποθετήσει τα εν λόγω εμφυτεύματα, προκειμένου να εξετάσουν αν υπάρχουν στοιχεία για οποιοδήποτε κίνδυνο για την υγεία τους, σχετιζόμενο με την ρήξη του εμφυτεύματος και στην περίπτωση αυτή να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο ΕΟΦ συνιστά στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αναδόμησης στήθους κατά το παρελθόν και κυρίως πριν την ανάκληση του συγκεκριμένου προϊόντος, να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες και τις κατάλληλες οδηγίες.


    Στην κορυφή