ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ


Η ΑΝΑΣΑ, με σκοπό την αφύπνιση και ενημέρωση των γονέων, πραγματοποιεί σεμινάρια που περιλαμβάνουν εισηγήσεις, από τους ειδικούς ψυχικής υγείας του Κέντρου Ημέρας, για το σύγχρονο ψυχοπαθολογικό πρόβλημα των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής (Ψυχογενή Ανορεξία, Ψυχογενή Βουλιμία, Ψυχαναγκαστική Πολυφαγία) και ανοιχτό διάλογο με τους γονείς.

Η ΑΝΑΣΑ είναι η πρώτη ΜΚΟ στη χώρα μας, που ιδρύθηκε με σκοπό την αφύπνιση του κοινού και την θεραπεία των ασθενών. Οι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής είναι σύνθετες ψυχογενείς ασθένειες που απορρέουν από συνδυασμό μακροχρόνιων συμπεριφορικών, συναισθηματικών, ψυχολογικών, διαπροσωπικών & κοινωνικών παραγόντων. Τα γενικά στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί για τη χώρα μας αποτυπώνουν ότι 9 στους 10 γονείς δεν «αναγνωρίζουν» τα συμπτώματα ενώ το 50% δεν παραδέχεται την αρρώστια ή την κρύβει από το περιβάλλον λόγω έλλειψης πληροφόρησης.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο Κέντρο Ημέρας της ΑΝΑΣΑ, Λ. Συγγρού 36-38, Κουκάκι – στάση μετρό Ακρόπολη, στον 3ο όροφο. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη γραμματεία στα τηλέφωνα 210 9234904 & 210 9212345, ώρες 10:00 - 18:00 καθημερινά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


    Στην κορυφή