ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΦΕΕ


Στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου, επικαιροποιημένου Κώδικα Δεοντολογίας, ο ΣΦΕΕ έχει αποστείλει από τις 28 Ιανουαρίου εγκύκλιο σε όλες τις εταιρείες - μέλη του, στο πλαίσιο της οποίας ζητείται - μέσω των επιστημονικών τους συνεργατών - να ενισχύσουν, υποστηρίξουν, προωθήσουν και ενημερώσουν σχετικά, όλους τους επαγγελματίες Υγείας ανά την επικράτεια σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ.

Σημειώνεται ότι ο αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και συνάδει πλήρως με τα σημεία των καιρών, που απαιτούν τη μέγιστη δυνατή αξιοπιστία και από τη φαρμακοβιομηχανία και από την Επιστημονική Κοινότητα. Καθορίζει μια σειρά από πιο «σφιχτούς» κανόνες και πρακτικές και είναι πλήρως εναρμονισμένος με την εγκύκλιο του ΕΟΦ για τις Επιστημονικές Εκδηλώσεις με αριθμ. Πρωτ. 81867.

Κυρίαρχος στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης είναι η βέλτιστη εφαρμογή και η δέσμευση για την τήρηση του Κώδικα με γνώμονα την επαγγελματική ευθύνη, την ηθική και τη διαφάνεια από το σύνολο των φορέων της υγείας, της ιατρικής κοινότητας και των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Η ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας από τους ιατρικούς επισκέπτες ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου, ενώ η εφαρμογή του Κώδικα έχει ως αφετηρία την 1η Φεβρουαρίου.


    Στην κορυφή