ENAΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΣΤΟ HEALTH WORLD 2012



Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, πραγματοποίησε σήμερα την εναρκτήρια ομιλία στο 11o Συνέδριο HealthWorld 2012 και κατά τη διάρκειά της τόνισε ότι «Η παροχή ποιοτικών και αναβαθμιζομένων υπηρεσιών υγείας, η οποία διενεργείται με κριτήριο τη συνετή και ορθολογική διαχείριση των δημοσιονομικών πόρων, αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης».

Μάλιστα ο κ. Λυκουρέντζος επισήμανε ότι «για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ουσιαστική αναγέννηση του τομέα της Υγείας, απαιτείται η σύναψη μια έντιμης, ειλικρινούς και αλληλοδεσμευτικής κοινωνικής συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην Υγεία εταίρων», προσθέτοντας πως «Η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας εκ μέρους όλων, είναι ικανή να επιβάλλει πρώτον την αλλαγή νοοτροπίας και δεύτερον να μας υποχρεώσει να προσδιορίσουμε τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας κατά τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον».

Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι «Γνωρίζετε ότι ως πολιτικός δεν επιδιώκω την οξύτητα, δεν επιθυμώ τη σύγκρουση, αλλά ως Πολιτική Ηγεσία οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την άμεση και άνετη πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας, καθώς και να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διάθεση φαρμάκων σε όσους έχουν ανάγκη και πάσχουν. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αποφάσεις στην κατεύθυνση της φιλελευθεροποίησης της αγοράς διάθεσης των φαρμάκων υπό το βάρος της ακαμψίας της συνδικαλιστικής ηγεσίας των φαρμακοποιών. Όσοι, όμως, παραβλέπουν την κρισιμότητα της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας και εξακολουθούν να επιδίδονται σε δημαγωγικές αναστατώσεις, αγνοούν ότι η Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία του Πρωθυπουργού, των Υπουργών, της εκάστοτε Κυβέρνησης. Η Ελλάδα, το παρόν και το μέλλον της, είναι υπόθεση κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».


    Στην κορυφή