ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ


Η χορήγηση καμπαζιταξέλης σε συνδυασμό με πρεδνιζόνη αποτελεί σύμφωνα με τους ερευνητές μια νέα θεραπευτική επιλογή που θα δώσει νέες ελπίδες στους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους σε καθημερινό επίπεδο και παρατείνοντας τα ποσοστά επιβίωσής τους.

Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν στη μελέτη TROPIC (Φάσης ΙΙΙ) και δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Οκτωβρίου 2010 του έγκριτου ιατρικού περιοδικού The Lancet, όπως ανακοίνωσε η sanofi-aventis. Το νέο φάρμακο εγκρίθηκε πρόσφατα από τον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων) και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η καμπαζιταξέλη σε συνδυασμό με την ουσία πρεδνιζόνη συμβάλει κατά 30% στη μείωση του κίνδυνου θανάτου στους άντρες με ορμονοάντοχο καρκίνο του προστάτη. Σχετική ανακοίνωση έγινε πρόσφατα στα πλαίσια του 35ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO), στο Μιλάνο.

«Νιώθουμε περήφανοι που συμμετείχαμε στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου φαρμάκου, το οποίο θα δώσει περισσότερες ελπίδες στους άντρες με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, οι οποίοι έχουν ήδη εξαντλήσει άλλες θεραπευτικές μεθόδους» δήλωσε ο Johann de Bono, M.D., ένας από τους ερευνητές της μελέτης, από το The Institute of Cancer Research και το The Royal Marsden NHS Foundation Trust του Λονδίνου. «Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα φάρμακα που φαίνεται ότι παρατείνουν το διάστημα επιβίωσης στους άντρες με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη».


    Στην κορυφή