ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ


Παγκοσμίως, ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος σε συχνότητα διάγνωσης καρκίνος στον ανδρικό πληθυσμό και ο δεύτερος στο γυναικείο πληθυσμό, με περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια νέα περιστατικά το 2008. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι επίσης ένα από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους και μόνο το 2008 οδήγησε σε περισσότερους από 600.000 θανάτους. Στην Ευρώπη το ποσοστό συνολικής επιβίωσης ανέρχεται σε 43%, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 62%. Ωστόσο, τα ποσοστά αυτά μειώνονται σημαντικά όταν εμφανίζονται απομακρυσμένες μεταστάσεις. Ο κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου αυξάνεται με την ηλικία – στις ανεπτυγμένες χώρες πάνω από 90% των περιστατικών διαγιγνώσκονται σε άτομα άνω των 50 ετών.

η μελέτη Φάσης III VELOUR, που διεξήχθη για την αξιολόγηση του ερευνητικού παράγοντα aflibercept, γνωστού και ως VEGF Trap, σε συνδυασμό με FOLFIRI [φολινικό οξύ (λευκοβορίνη), 5-φθοριοουρακίλη και ιρινοτεκάνη] έναντι του συνδυασμού FOLFIRI + εικονικό φάρμακο, πέτυχε το πρωτεύον τελικό της σημείο, που ήταν η βελτίωση της συνολικής επιβίωσης (OS) ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου (mCRC) που ελάμβαναν θεραπεία 2ης γραμμής .
Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν με τη χορήγηση aflibercept σε συνδυασμό με FOLFIRI ήταν: διάρροια, εξασθένηση/κόπωση, στοματίτιδα και εξέλκωση, ναυτία, λοίμωξη, υπέρταση, γαστρεντερικά και κοιλιακά άλγη, έμετος, μειωμένη όρεξη, απώλεια βάρους, επίσταξη, αλωπεκία και δυσφωνία.

Τα συνολικά αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε επερχόμενο ιατρικό συνέδριο.
“Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα της μελέτης Φάσης ΙΙΙ με aflibercept σε αυτή την ομάδα ασθενών”, δήλωσε ο Debasish Roychowdhury, M.D., Senior Vice President & Head, Global Oncology της sanofi-aventis. “Εργαζόμαστε με αφοσίωση για να μπορέσουμε να προσφέρουμε το aflibercept στους ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του παχέος εντέρου και να μεγιστοποιήσουμε τις θεραπευτικές δυνατότητες του μοναδικού αυτού φαρμάκου.”

"Τα αποτελέσματα αυτά είναι εντυπωσιακά, δεδομένου των περιορισμένων θεραπευτικών επιλογών δεύτερης γραμμής που υπάρχουν για ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου”, δήλωσε ο George D. Yancopoulos, M.D., Ph.D., Chief Scientific Officer της Regeneron και Πρόεδρος των Ερευνητικών Εργαστηρίων της Regeneron (Regeneron Research Laboratories). “Βάσει των θετικών αυτών αποτελεσμάτων, σχεδιάζουμε μαζί με τη sanofi-aventis να υποβάλουμε αιτήσεις για την έγκριση άδειας κυκλοφορίας του φαρμάκου στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.”



    Στην κορυφή