ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και μοναδική έκθεση με θέμα "ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΔΑΔΕΣ 1936-2008" με σκοπό την ενίσχυση της Στέγης Κακοποιημένων Παιδιών και Μητέρων Φροντίδα πραγματοποιείται από 12 Ιανουαρίου μέχρι 14 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Λεωφ. Δ. Βικέλα 52, Χαλάνδρι), (πάροδος Κηφισίας).

Η έκθεση τελεί Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και θα εγκαινιαστεί από τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε κ. Σπύρο Ι. Καπράλο.

Όπως αναφέρουν οι επικεφαλής της διοργάνωσης, η "φλόγα" από τις ολυμπιακές δάδες στηρίζει την Στέγη της Φροντίδας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο, στην στήριξη της οκογένειας, του πρώτου και ουσιαστικού κυττάρου της κοινωνίας.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει τις αυθεντικές δάδες που έχουν λάβει μέρος στις λαμπαδηδρομίες των Ολυμπιακών Αγώνων στον κόσμο από το 1936 έως το 2008 και 80 Ολυμπιακά αντικείμενα. Θα προβάλλεται επίσης σε DVD η ιστορία της Λαμπαδηδρομίας, οι τελετές αφής (1936-2008) .

Τα αντικείμενα της έκθεσης προέρχονται από τη Συλλογή Έλληνα Συλλέκτη ο οποίος είχε διατελέσει Διευθυντής-Σύμβουλος της Διεύθυνσης Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Η συλλογή αυτή είναι η μοναδική που υπάρχει παγκοσμίως διαθέσιμη για μία παγκόσμια έκθεση.

Η έκθεση αποτελεί μία ευκαιρία για τους μαθητές και το ευρύτερο κοινό, να βιώσουν την Ολυμπιακή ιδέα και τη σύνδεσή της με τον αθλητισμό και την παιδεία.

Τα έσοδα της Έκθεσης, θα διατεθούν για την συνέχιση της λειτουργίας της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (Στέγης Κακοποιημένων Παιδιών και Μητέρων). Η Στέγη λειτουργεί σε κτίριο πού έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης χωρίς καμία άλλη οικονομική στήριξη).

Η "ΦΡΟΝΤΙΔΑ" είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική, Μη Κυβερνητική οργάνωση οποία λειτουργεί από το 2004, στους ξενώνες της οποίας, βρίσκουν φιλοξενία, ψυχολογική στήριξη και δημιουργική απασχόληση, θύματα, πάσης μορφής βίας.

Να σημειωθεί ότι για το σκοπό αυτό, θα υπάρχει συμμετοχή - δωρεά στη συμβολική τιμή των 3 ευρώ ανά μαθητή (το συνολικό ποσό θα κατατίθεται απευθείας στον λογαριασμό της "ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ) από τα σχολεία η τις ομαδικές επισκέψεις.

Για τους μεμονωμένους επισκέπτες θα υπάρχει ειδικό κουτί για την δωρεά των 3 ευρώ κατά άτομο.

Ωρες λειτουργίας καθημερινές: 9.30 - 5.00, Σάββατα: 10.30 - 3.00

Αριθ. λογ/σμού 'ΦΡΟΝΤΙΔΑ ' Διεθνής Εταιρεία Στήριξης Οικογένειας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ο68/296010-92

IBAN : GR2701100680000006829601092 SWIFT ( BIC ) : ETHNGRAA





    Στην κορυφή