ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΟΦ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Την άμεση παρέμβαση του ΕΟΦ ζητούν οι φαρμακοποιοί στον οποίο κατέθεσαν εξώδικο σχετικά με τις τις ελλείψεις σημαντικών φαρμάκων από την Ελληνική αγορά.

Στο εν λόγω εξώδικο αναφέρεται πως οι ελλείψεις που παρουσιάζονται τους τελευταίους μήνες, οφείλονται στη μεγάλη μείωση των τιμών των φαρμάκων η οποία είχε ως αποτέλεσμα, αφενός μεν τις παράλληλες εξαγωγές από χονδρεμπόρους και εξαγωγείς, αφετέρου δε την ανεπαρκή εκ μέρους των εταιρειών τροφοδοσία με φάρμακα των ελληνικών φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών.

"Οι φαρμακοποιοί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το φαινόμενο να παραπέμπονται από τη φαρμακαποθήκη στη φαρμακευτική εταιρεία και το αντίστροφο, χωρίς να μπορούν να βρουν τελικά το φάρμακο που ο ασθενής χρειάζεται και αν τελικά βρεθεί σε πολλές περιπτώσεις εκβιάζονται με την άμεση καταβολή του αντίτιμού τους τοις μετρητοίς," επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, όπου αναφέρουν ακόμη πως:

"Έχοντας ήδη ενημερώσει επανειλημμένα τον ΕΟΦ για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται και βλέποντας τον άμεσο κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, καλέσαμε με το εν λόγω εξώδικο τον ΕΟΦ να παρέμβει άμεσα για την εξομάλυνση της τροφοδοσίας των ελληνικών φαρμακείων με την εξασφάλιση επαρκούς κυκλοφορίας φαρμάκων, αφού οι μέχρι τώρα προσπάθειές του δεν έχουν αποδώσει. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προβούμε σε όλα τα νόμιμα για την απόδοση ευθυνών και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Θα στηρίξουμε επίσης κάθε νομική ενέργεια μέλους μας που στρέφεται κατά ενεργειών ή παραλείψεων οποιουδήποτε υπεύθυνου για την κατάσταση αυτή.

Τέλος παρά τις διαβεβαιώσεις για το επαγγελματικό μας μέλλον, αφού μέχρι σήμερα έχουμε στηρίξει την εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων και τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, ζούμε στην αβεβαιότητα, όταν στελέχη της κυβέρνησης που δεν είναι αρμόδια, αναφέρονται στον τύπο με εντελώς αντίθετες θέσεις από τις διαβεβαιώσεις και τα συμφωνηθέντα που εμείς έχουμε από τους πραγματικά αρμοδίους.
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, αναμένεται να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.


    Στην κορυφή