ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ


Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, συνεχίζοντας ακατάπαυστα το κοινωνικό του έργο οργανώνει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και προληπτικών ελέγχων στην Εύβοια ανοιχτή για όλους τους συμπολίτες μας.

Σε συνεργασία με τοπικούς και ιδιαίτερα δραστήριους φορείς όπως είναι ο Προοδευτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Παραλίας Κύμης ‘ Η ΛΙΑΝΗ ΑΜΜΟΣ’ και η Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Καρύστου προσκαλούνται όλοι οι πολίτες να συμμετάσχουν στις ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 17:30 στο ΚΑΦΕ ΘΕΑ στην Παραλία Κύμης και το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 18:00, στο Γιοκάλειο Πνευματικό Κέντρο Καρύστου. Το θέμα και των δύο εκδηλώσεων είναι: «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία»,

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή, την άσκηση και πολλά άλλα.

Η εκδήλωση εκτός από τις ενημερωτικές ομιλίες περιλαμβάνει και την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για την Κύμη στο τηλέφωνο: 22220 24344 και για την Κάρυστο στο τηλέφωνο: 22243 50115, 6937 101795.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.


Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.
Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 210 6280698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr


    Στην κορυφή