ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου, του Αναπλ. Υπουργού Υγείας κ. Σαλμά, του Υπουργού Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης κ. Βρούτση, του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παπαθεοδώρου, του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη, του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλου, του Προέδρου του ΠΦΣ κ. Αμπατζόγλου, και της Δ/ντριας της Διεύθυνσης Πολίτικης Εισπράξεων του Υπ. Οικονομικών κας Χατζηπαναγιώτου.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν στην σημερινή σύσκεψη εξασφαλίστηκε το αναγκαίο ποσό για την εξόφληση του υπόλοιπου της ανεξόφλητης υποχρέωσης του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς, του μηνός Απριλίου 2012, ύψους 125 εκ. ευρώ.

Οι υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς θα καταβληθούν από την Πέμπτη 28-6-12 μέχρι την Πέμπτη 5-7-12.

Σχετικά με τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των προηγούμενων ετών αυτές θα αποπληρωθούν σύμφωνα με το νόμο, στο άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα.

Κατόπιν αυτών, παρακαλώ τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.
    Στην κορυφή