ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Επίσκεψη στην περιοχή του Έβρου πραγματοποιεί αυτήν την εβδομάδα κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC), συνοδευόμενο από εκπροσώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΥΥΚΑ.

Με έδρα την Αλεξανδρούπολη, οι ξένοι εμπειρογνώμονες θα μεταβούν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου καθώς επίσης και στα αστυνομικά τμήματα κράτησης της ευρύτερης περιοχής, με στόχο την αξιολόγηση των κινδύνων δημόσιας υγείας που συνεπάγεται η αθρόα μετακίνηση μεταναστών στη χώρα μας μέσω του Έβρου.

Η επίσκεψη του κλιμακίου αποτελεί έμπρακτη ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα του Υπουργού ΥΚΑ κ. Α. Λοβέρδου, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή των παραπάνω διεθνών οργανισμών στη διαχείριση της υγειονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, με γνώμονα πάντα το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προστασία της ατομικής υγείας των μεταναστών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας όλων των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή, τα μέλη του κλιμακίου θα επισκεφθούν τα τοπικά νοσοκομεία (Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης) όπως επίσης και το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας της Αλεξανδρούπολης. Η αναχώρηση των ξένων επιστημόνων έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 8 Απριλίου.




    Στην κορυφή