ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ


Μέσα στα πλαίσια επιστημονικής δραστηριότητας της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης (ΕΔΟ) και δεδομένης της μεγάλης ανάγκης για αποτελεσματικές ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις για την προαγωγή της συναισθηματικής υγείας του πληθυσμού, διοργανώνουμε ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαστήρι (workshop) για επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας με θέμα τη Συμπεριφορική θεραπεία των συναισθηματικών διαταραχών. Έχουμε τη τιμή να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας τον καθηγητή κλινικής ψυχολογίας των Πανεπιστημίων Maryland και Yale, Carl Lejuez, ο οποίος θα εκπονήσει και το εργαστήρι.

Ο καθηγητής Carl Lejuez είναι ένας από τους προεξέχοντες κλινικούς ψυχολόγους στο χώρο της συμπεριφορικής θεραπείας των συναισθηματικών διαταραχών. Το θεραπευτικό του πρόγραμμα υποστηρίζεται από μία σειρά από μελέτες που εξετάζουν και αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης. Το πρόγραμμα χρησιμοποιείται σε πολλά πανεπιστημιακά κέντρα ψυχικής υγείας καθώς και στο στρατό στην Αμερική και πλέον έχει αρχίσει να διαδίδεται και στο εξωτερικό.

Η επιστημονική ομάδα της ΕΔΟ, υπό την επιμέλεια του κλινικού ψυχολόγου Δρ. Ιωάννη Μάλλιαρη, έχει προσαρμόσει το θεραπευτικό πρόγραμμα για Έλληνες ασθενείς με κατάθλιψη και το έχει αναπτύξει ώστε να μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες ασθενών με διπολική διαταραχή (μανιοκατάθλιψη) που βρίσκονται σε περίοδο διπολικής κατάθλιψης.



    Στην κορυφή