ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΟΣΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ


Η ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση οργανώνει την 2η Εκπαιδευτική ημερίδα για τα Άτομα με νόσο Πάρκινσον, στο CARAVEL την Κυριακή 3 Απριλίου 2011. Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νόσου Πάρκινσον που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Απριλίου και είναι στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής καμπάνιας με θέμα την Άγνωστη νόσο Πάρκινσον με την υποστήριξη της European Parkinson Disease Association (EPDA).

Φέτος η εκδήλωση έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και αφορά:
1) Τα άγνωστα σε πολλούς μη κινητικά συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον
2) Τις σύγχρονες θεραπείες

Εθελοντές νευρολόγοι θα «δωρίσουν τον χρόνο τους», συζητώντας με μικρές ομάδες ασθενών-φροντιστών. Στην συζήτηση των ομάδων θα συμβάλλει και η δημοσιογράφος Υγείας Εύα Ντελιδάκη. Με τον τρόπο αυτό μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών και με τον συντονισμό του ιατρού, κάθε συμμετέχοντας, θα έχει τον χρόνο να ανακαλύψει μια άγνωστη πτυχή της νόσου που τον δυσκολεύει σημαντικά στην καθημερινότητα του.
Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι τρεις ώρες. Κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210-2224466 πρωινές ώρες ή στο email επικοινωνίας info@parkinsonportal.gr



Λίγα λόγια για την νόσο Πάρκινσον.


Η νόσος του Πάρκινσον είναι η δεύτερη συχνότερη πάθηση του εγκεφάλου μετά την νόσο Alzheimer. Αφορά όχι μόνο ηλικιωμένους, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά και νέους ανθρώπους που ακόμα εργάζονται όπως επίσης και την οικογένεια τους αποτελώντας έτσι ένα σοβαρό και σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα. Η αναγνώριση των συμπτωμάτων της νόσου και η σωστή ενημέρωση και υποστήριξη είναι για αυτούς μια ανάγκη. Τα προβλήματα της νόσου είναι κυρίως κινητικά αλλά τελευταία δίνεται έμφαση και στα μη κινητικά όπως η κατάθλιψη, η διαταραχή μνήμης, διαταραχή ύπνου και άλλα. Επειδή η νόσος είναι χρόνια και έχει κινητική συμπτωματολογία, ο ασθενής δυσκολεύεται στις καθημερινές του δραστηριότητες με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εργαστεί και να επιβαρύνει τον φροντιστή του. Πρόκειται δηλαδή για μια πάθηση που αφορά την οικογένεια και συνεπώς μεγαλύτερο αριθμό ατόμων της κοινωνίας μας. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν θεραπείες που εφαρμόζονται και στην Ελλάδα οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών με ν. Πάρκινσον.


Σχετικά με την ΕΠΙΚΟUΡΟΣ-κίνηση

ΕΠΙΚΟUΡΟΣ-κίνηση, η Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών με ν. Πάρκινσον, όπου λειτουργεί από το 2008 ως ενεργός κλάδος της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ «διαταραχή νόηση & κίνηση» (Εταιρεία αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) Από το 2008 η ΕΠΙΚΟUΡΟΣ-κίνηση είναι μέλος της EPDA - European Parkinson’s Disease Association. Αριθμεί περισσότερα από 800 μέλη τα οποία είναι Άτομα με ν. Πάρκινσον ή συναφή νοσήματα, φροντιστές, επιστήμονες υγείας και απλοί εθελοντές. Οι σκοποί της ΕΠΙΚΟUΡΟΣ–κίνηση είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών, η διευκόλυνση της πρόσβασης σε σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους, η ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με την νόσο, η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας για την θεραπεία και την κατανόηση της ν.Πάρκινσον. Προτρέπουμε την επικοινωνία και τον εθελοντισμό και είμαστε πάντα ανοικτοί σε προτάσεις των μελών μας για να βρούμε λύσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.
www.parkinsonportal.gr


    Στην κορυφή