ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΩ E.COLI


Μαθητές σε σχολείο της δυτικής Γερμανίας αρρώστησαν από στέλεχος του φονικού βακτηριδίου σκορπώντας νέο τρόμο στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Το σχολείο, που βρίσκεται στην πόλη Άλτενμπεκεν, θα παραμείνει κλειστό για μία εβδομάδα, χρονικό διάστημα το οποίο απαιτείται για την επώαση του βακτηριδίου E.coli, προκειμένου να αποτραπεί η πιθανή εξάπλωσή του.

Μέχρι στιγμής, 48 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ευρώπη και περισσότεροι από 4.000 στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έχουν αρρωστήσει από το βακτηρίδιο. Πάντως ο ρυθμός της εξάπλωσης της επιδημίας έχει μειωθεί από το Μάιο, οπότε βρισκόταν σε έξαρση.

Οι υγειονομικές αρχές αποδίδουν το ξέσπασμα της επιδημίας του βακτηριδίου E.coli σε μολυσμένα φύτρα φασολιών που προέρχονται από μία βιολογική φάρμα στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με τους υγειονομικούς αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για την πόλη Άλτενμπεκεν για την εξάπλωση του βακτηριδίου στο συγκεκριμένο σχολείο ευθύνονται μάλλον οι κακές συνθήκες υγιεινής τόσο των μαθητών όσο και της σχολικής καντίνας και όχι τα μολυσμένα φύτρα φασολιών.

"Θα ήταν πολύ πιθανό τα παιδιά να αρρώστησαν από μολυσμένη τροφή", δήλωσε ο Γκέοργκ Άλες, αξιωματούχος υπεύθυνος για την υγεία, προσθέτοντας όμως ότι η μόλυνση ενδέχεται επίσης να εξαπλώθηκε από ανθρώπους που δεν έπλεναν τα χέρια τους αφού χρησιμοποιούσαν την τουαλέτα.

Τρία αγόρια που φοιτούν στο σχολείο αυτό έχουν μολυνθεί με το βακτηρίδιο. Επιπλέον τέσσερις εργαζόμενοι που προετοιμάζουν φαγητό για τους μαθητές φαίνεται να έχουν επίσης μολυνθεί και υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Ολλανδοί και Βρετανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι προέτρεψαν τους πολίτες να αποφεύγουν να καταναλώνουν ωμούς βλαστούς και σπόρους λαχανικών μετά τη μόλυνση εννέα ανθρώπων στη Γαλλία από το βακτηρίδιο E.coli. Τουλάχιστον δύο από αυτούς επιβεβαιώθηκε ότι έχουν μολυνθεί από το σπάνιο στέλεχος.

Πηγή Newslt.gr


    Στην κορυφή