ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ


Οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο αδυνατούν να επωμιστούν το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για την καθημερινή τους φαρμακευτική αγωγή, επισημαίνουν σε επιστολή τους προς κάθε αρμόδιο οι τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας . Η επιστολή έχει ως εξής:

"ΠΡΟΣ:
κ. Φ. Σαχινίδη, Αν. Υπουργό Οικονομικών
κ. Γ. Κουτρουμάνη, Υπουργό Εργασίας
κ. Α. Λοβέρδο, Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Θ. Αμπατζόγλου, Πρόεδρο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
κ. Βουδούρη, Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Βουλευτές όλων των κομμάτων
Φορείς - Μέλη Ε.Ο.ΘΑ.


Θέμα: «Προστασία των Μελών μας από την απόφαση του Π.Φ.Σ. για την αναστολή πίστωσης προς τα ασφαλιστικά ταμεία»


Κύριοι Υπουργοί
Κύριε Αμπατζόγλου ,

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας ιδρύθηκε το 1991, και είναι ο Δευτεροβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας των πασχόντων από Θαλασσαιμία
(Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο. Έχει ως μέλη τους 26 Συλλόγους Μεσογειακής Αναιμίας της χώρας, και εκπροσωπεί τους 5.000 πάσχοντες και τις οικογένειές τους. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θαλασσαιμίας (T.I.F.), και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Για άλλη μια φορά τα μέλη μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διακοπής της φαρμακευτικής τους αγωγής, εξαιτίας της απόφασης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να προχωρήσει από 1η Ιανουαρίου 2012 στην αναστολή της πίστωσης προς στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ανησυχία μας είναι έκδηλη, διότι είναι αδύνατο οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο να επωμιστούν το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για την καθημερινή τους φαρμακευτική αγωγή.

Για το λόγο αυτό κάνουμε έκκληση και στις δύο πλευρές (Πολιτική Ηγεσία και Φαρμακευτικό Σύλλογο), ώστε να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή τις ανάγκες των Μελών μας που είναι άτομα με βαριά και χρόνια πάθηση, για να μην κινδυνεύσουν οι ζωές τους από ενδεχόμενη διακοπή της θεραπείας τους.

Με τιμή,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.ΘΑ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
"






    Στην κορυφή