ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ


Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με την Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Καρύστου διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου, περισσότερα από 300 άτομα, από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες το περασμένο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στην αίθουσα του Γιοκάλειου Πνευματικού Κέντρου ενώ το πρωί και απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε εκατοντάδες άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον κο Αλκιβιάδη Βόσσο, Χειρουργό Ορθοπαιδικό και Διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου, την κα Έφη Γρηγορίου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο και την κα Τατιάνα Δρακοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κα Ευδοξία Ξυπολίτου, Διευθύντρια Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Καρύστου, η οποία ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, το πλήθος για την προσέλευσή του και τους χορηγούς (NOYNOY Calciplus, sanofi avantis) για την πολύτιμη βοήθειά τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα, ο κος Βόσσος εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση και για τους τρόπους θεραπείας.

Η κα Γρηγορίου αναφέρθηκε στη αξία της ισορροπημένης διατροφής αλλά και στις τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε ασβέστιο με πρώτα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, επεσήμανε την σημασία της σωστής διατροφής από την παιδική ηλικία, η οποία αποτελεί και την καλύτερη πρόληψη.

Τέλος, η κα Δρακοπούλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από τον Σύλλογό μας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.


    Στην κορυφή