ΕΙΝΑΠ: ΘΝΗΣΙΓΕΝΗΣ Ο ΕΟΠΥΥ


"Από το Φεβρουάριο του 2011 έχει νομοθετηθεί η συγχώνευση των κλάδων υγείας του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, και δημιουργήθηκε ένας ενιαίος φορέας υγείας, ο ΕΟΠΥΥ, στον οποίο υπάγονται το 90% και πλέον των ασφαλισμένων της χώρας.

Εμείς πρώτοι και δεκαετίες πριν υποστηρίζαμε την ανάγκη δημιουργίας ενιαίου φορέα υγείας, αλλά όμως με αναβάθμιση των παροχών του κατώτερου ταμείου με τις παροχές του ανώτερου και όχι το αντίθετο που συμβαίνει με τον ΕΟΠΥΥ" επισήμανε σήμερα σε συνέντευξη τύπου το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας πως :

"Τα αρνητικά του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους του, αλλά και προς τους γιατρούς έχουν επισημανθεί και εξηγηθεί απ’ όλους τους ιατρικούς φορείς και δεν είναι στόχος της σημερινής μας Συνέντευξης. Οφείλουμε όμως να τονίσουμε σήμερα ότι γύρω από την ύπαρξή του και λειτουργία του κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει και σε ποια φάση λειτουργίας βρίσκεται μετά τις διαρκείς αναβολές που δίνονται σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του.
Υπάρχει πάντως σοβαρό ενδεχόμενο να φεσωθούν χιλιάδες γιατροί αυτά που οι συγχωνευόμενοι κλάδοι υγείας των ταμείων που συγχωνεύονται στον ΕΟΠΥΥ τους χρωστούν τα τελευταία 2 χρόνια.

Ο ΕΟΠΥΥ πάντως είναι θνησιγενής και θα καταρρεύσει σε πολύ σύντομο χρόνο μετά τη λειτουργία του. Υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η δραματική αύξηση των νοσηλίων στα δημόσια νοσοκομεία και ακόμη περισσότερο τις ιδιωτικές κλινικές που θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.



Δραματική Αύξηση Νοσηλίων

Εδώ και 2 μήνες ισχύουν νέες τιμές για τα νοσήλια των δημόσιων νοσοκομείων και των συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών.
Τα νοσήλια αυτά αυξήθηκαν υπέρμετρα έναντι αυτών που ίσχυαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 και πιο σωστός όρος είναι ότι πολλαπλασιάστηκαν.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις τιμές που για τη Γ΄ θέση νοσηλείας πριν και μετά την 30η Σεπτεμβρίου.
Σκωληκοεικδεκτομή: πριν 150 €, μετά 983 €, αύξηση 659%.
Κοιλιακή ολική υστερεκτομία (αφαίρεση μήτρας): πριν 225 € μετά 1525 €, δηλαδή αύξηση 700%.
Αφαίρεση ωοθηκών και σαλπίγγων: πριν 150 € μετά 1374 € δηλαδή αύξηση 900%.
Κοιλιακή ολική υστερεκτομία μετά εξαρτημάτων (αφαίρεση μήτρας + ωοθήκες + σάλπιγγες) πριν 375 € μετά 2.900 € αύξηση 750 €.
Φυσιολογικός τοκετός πριν 225 € μετά 872 αύξηση δηλαδή 380%.
Καισαρική τομή πριν 300 € μετά 1541 € αύξηση 500%.
Η αύξηση των νοσηλίων αφορά όλους τους νοσηλευόμενους και για κάθε ενδεχόμενη πάθηση.
Τα νέα αυτά νοσήλια, ΚΕΝ όπως τα ονομάζουν, τα πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ανασφάλιστοι μόνοι τους –που είναι οι σημερινοί άνεργοι κατά βάσιν.

Αν λοιπόν ο ΕΟΠΥΥ επιχειρήσει να πληρώσει, τότε θα καταρρεύσει πριν ακόμη λειτουργήσει. Οι άνεργοι δε, μην έχοντας να πληρώσουν αυτά τα αυξημένα νοσήλια, θα στερηθούν την πρόσβαση στα νοσοκομεία και θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία αλλά και τη ζωή τους. Αλήθεια, γιατί τέτοια αναλγησία;



    Στην κορυφή