EINAΠ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ


Την ανάγκη πραγματικής ενίσχυσης του κονδυλίου των εφημεριών τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά, επισημαίνοντας οτι το συμπληρωματικό κονδύλι δεν επαρκεί ούτε για ένα δίμηνο. Στην ανακοίνωση της Ενωσης αναφέρεται ότι:
1. Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας ότι τα δεδουλευμένα του 1ου 6μήνου θα πληρωθούν ως τις 15 Αυγούστου είναι έωλη, δεδομένης της τεράστιας γραφειοκρατίας που καθυστερεί τη διαδικασία πληρωμής.
2. Στους νοσοκομειακούς γιατρούς οφείλεται μέρος των δεδουλευμένων από τον Ιανουάριο. Το συμπληρωματικό κονδύλι που ανακοινώθηκε δεν επαρκεί ούτε για ένα δίμηνο και, πολύ περισσότερο, για τις αυξημένες εφημεριακές ανάγκες των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που εκ των πραγμάτων προκύπτουν.
3. Παρά τη μείωση του αριθμού των εφημερευόντων σε κάθε νοσοκομείο και τη μείωση του ωρομισθίου της εφημερίας, το συνολικό κονδύλι στην ουσία προβλέπει απλήρωτη εργασία και επισφαλή προγράμματα εφημέρευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.
Συνεπώς, προκύπτει άμεσα η ανάγκη πραγματικής ενίσχυσης του κονδυλίου των εφημεριών.
    Στην κορυφή