ΕΙΝΑΠ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ


"Πάλι ο υπουργός Υγείας νομοθετεί εν αγνοία των αρμοδίων και ειδικών (Ε.Ο.Μ.). Ας μας πει, επιτέλους, ο κ. Λοβέρδος ποιοι τον συμβουλεύουν." επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνάς Πειραιά και προσθέτει:

"Η ΕΙΝΑΠ θεωρεί απόλυτα τεκμηριωμένη την αντίθεση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταμοσχεύσεις. Καλούμε τον υπουργό Υγείας να μη βάλει άλλη μια καταστροφική πινελιά στη δημόσια υγεία, καταστρέφοντας και το λεπτό θέμα των μεταμοσχεύσεων. Σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός να αφήνονται δρόμοι ανοιχτοί για εμπορευματοποίηση ανθρωπίνων οργάνων είναι αδιανόητο.

Η διαχείριση των μεταμοσχεύσεων θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από δημόσιο φορέα όπου δεν έχουν θέση ιδιωτικά συμφέροντα. Μηχανιστικές μεταφορές δραματικών εμπειριών άλλων χωρών δεν έχουν θέση σε τόσο ευαίσθητα θέματα. Ο ελληνικός λαός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα παραδόσεων και ηθικών αξιών.

Η δωρεά οργάνων είναι πράξη βαθιά ανθρώπινη και προκαλεί αισθήματα χαράς και ικανοποίησης σ’ αυτόν που το αποφασίζει. Το συγκεκριμένο ν/διο στερεί ακόμη και αυτά από το δωρητή.
Καλούμε τον υπουργό Υγείας να αποσύρει το ν/διο και να προχωρήσει σε σύνταξη νέου, μετά από σοβαρή συζήτηση με θεσμοθετημένους φορείς που εμπλέκονται και τους ενδιαφέρει."



    Στην κορυφή