ΕΙΝΑΠ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ- ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2


"Οι πολίτες της χώρας, τα τελευταία 30 χρόνια, εξαπατήθηκαν από το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης" επισημαίνει ΕΙΝΑΠ προαναγγελοντας 24ωρη απεργία την ημέρα της ψήφισης στη Βουλή του μεσοπρόθεσμου και προσθέτει:
"Αυτοί οι ίδιοι πολίτες αντιστέκονται στο Μνημόνιο που υπέγραψε η σημερινή κυβέρνηση με την τρόικα, επειδή είναι μια ετεροβαρής Σύμβαση η οποία:
1. Προσβάλλει και μειώνει την εθνική μας κυριαρχία.
2. Δεν κατανέμει δίκαια τα βάρη.
3. Δεν δημιουργεί προοπτικές εξόδου από την κρίση.
4. Αφήνει ανέγγιχτους (μέσα και έξω) αυτούς που δημιούργησαν την κρίση.

Ο χώρος της υγείας, κατ’ εντολήν της τρόικας, δέχεται από έναν «ΥΠΑΚΟΥΟ» υπουργό Υγείας μια άγρια, χωρίς προηγούμενο επίθεση που θ’ αφήσει πίσω της συντρίμμια.
Μειώνονται δραματικά οι παροχές υγείας σ’ όσους κατοικούν στη χώρα μας και η πλειοψηφία των γιατρών σύντομα θα είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι.
Ο κ. Λοβέρδος και η κυβέρνηση με ανεπίτρεπτες γενικεύσεις μάς κατασυκοφάντησε, προκειμένου να δημιουργήσουν άλλοθι για την ανικανότητά τους και τις δικές τους πραγματικές ευθύνες.
Αυτό άνοιξε την όρεξη της τρόικας και του έβαλαν ψηλά τον πήχη τον οποίο, βέβαια, δεν μπορεί να περάσει και τον γκρεμίζει μαζί με ό,τι απόμεινε από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και το συνολικό χώρο της υγείας γενικότερα.
Τα νοσοκομεία δέχονται, όπως λένε και οι ίδιοι, 30% περισσότερους αρρώστους και ο καθένας Μόσιαλος διατείνεται ότι η πληρότητά τους είναι αντιπαραγωγική. Έχουν χάσει εντελώς την ανθρώπινη προσέγγιση των πραγμάτων και τα βλέπουν όλα αριθμούς.
Κάποτε έλεγαν ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ήταν «κοινωνικός μισθός» και τώρα πάνε να κάνουνε την προσέγγισή του είδος πολυτελείας. Έτσι ο κ. Λοβέρδος ακούει τον κ. Μόσιαλο και φοβερίζει ότι θα κλείσει 10.000 κρεβάτια!!!
Οι γνωστοί σύμβουλοι του υπουργού Υγείας τον έχουν πείσει ότι η χώρα και η υγεία του κόσμου θα σωθούν με απολύσεις γιατρών (περισσεύουν 6.500 κατά τον κ. Λιαρόπουλο) και συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών ή αλλαγή χρήσης κάποιων άλλων.
Βρίσκονται σε σύγχυση και δεν λένε την αλήθεια. Γιατί οι περιβόητες συγχωνεύσεις, κατά τη μία εκδοχή τους, δεν θα προσφέρουν απολύτως τίποτα παρά μόνο θα δημιουργήσουν μια απερίγραπτη και άνευ λόγου ανωμαλία που θα βλάψει το σύστημα και θα προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις για τους αρρώστους αλλά και τους θεράποντες γιατρούς.
Κατά την άλλη όμως (κρυφή) εκδοχή τους θα ελαττώσει κρεβάτια, θα κλείσει νοσοκομεία και θα βλάψει την υγεία και το προσδόκιμο επιβίωσης του Έλληνα πολίτη.
Θα αντισταθούμε σ’ αυτή και ζητάμε και τη συμπαράσταση του κόσμου.
Και μέσα σ’ αυτό τον κακό χαμό ο κ. Λοβέρδος, που νομοθετεί κατά ριπάς, ασχολείται τώρα με τις άδειες των ακτινολόγων και τις μεταμοσχεύσεις. Και τους μεν ακτινολόγους τους αντιμετωπίζει ως πειραματόζωα, δίνει δε τη δυνατότητα εμπλοκής στις μεταμοσχεύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο να μετατραπεί η υπόθεση μεταμόσχευσης οργάνων σε κυνικό εμπόριο χωρίς όρια. Επίσης, καθιστά όλους σχεδόν υποχρεωτικά, δωρητές οργάνων. Αυτά τα δύο, πέρα από οποιουσδήποτε λόγους άρνησης έχει ο καθένας θα δημιουργήσουν απίθανες παρενέργειες που δεν απασχόλησαν τους … ειδικούς.
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκφράζει την αντίθεσή του σ’ αυτό το παιχνίδι που γίνεται στην πλάτη του χώρου της υγείας και όχι εναντίον αυτών που πρέπει.
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης και προκηρύσσει 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης στη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος - Μνημόνιο 2."


    Στην κορυφή