Ε.Ι.Α.Χ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ ΧΑΛΚΟ


Το Ε.Ι.Α.Χ. (Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού) οργανώνει επιστημονική ημερίδα στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Οι αντιμικροβιακές δράσεις του χαλκού» με κύριο στόχο την καταπολέμηση της μικροβιακής χλωρίδας στα νοσοκομεία, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace αίθουσα Αριστοτέλης Ι’ – ώρα 18:00 – 20:00, Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη.

Η εμφάνιση στελεχών όπως το NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamace) και η αδυναμία σε υψηλό ποσοστό καταπολέμησής του από τα σύγχρονα αντιβιοτικά τελευταίας γενιάς, δείχνει την αξία άλλων παραμέτρων για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής χλωρίδας, πριν αυτή αναπτυχθεί in-vivo.

Η ανάπτυξη επιχαλκωμένων μονάδων εντατικής θεραπείας, επιχαλκωμένων νοσοκομειακών μονάδων όπως και η χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού στην καθημερινότητα, έχει αποδείξει σε πρόσφατες μελέτες ότι είναι δυνατόν να καταπολεμηθούν στελέχη μικροοργανισμών με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της χρήσης των αντιβιοτικών, της μείωσης των ημερών νοσηλείας και γενικότερα του κόστους νοσηλείας στον τομέα υγείας.


To πρόγραμμα της επιστημονικής ημερίδας έχει ως εξής:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : Κος Νίκος Βεργόπουλος, Διευθυντής Ε.Ι.Α.Χ.


ΟΜΙΛΗΤΕΣ :

1. Dr. Νίκος Κατσαρός, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
2. Καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
3. Καθηγητής Παύλος Νικολαίδης, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος
4. Δρ. Πάνος Ευσταθίου, Ορθοπεδικός Χειρουργός, Επιστημονικός Σύμβουλος σε θέματα υγείας του Ε.Ι.Α.Χ.


    Στην κορυφή