ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΜΒΡΥΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑ


Η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΓΑΙΑ, εγκαινίασε σήμερα το νέο Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου. Τα εγκαίνια τελέσθηκαν από τον διεθνούς φήμης καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη και ιδρυτή του Fetal Medicine Foundation, ο οποίος στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία αναφερόμενος στα πορίσματα των τελευταίων ερευνών του.

Η νέα συνεργασία με το Fetal Medicine Foundation (FMF), το πλέον πρωτοπόρο ίδρυμα έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης στην εμβρυϊκή ιατρική, σηματοδοτεί μία ακόμα διεύρυνση δραστηριοτήτων της ΓΑΙΑ προς την κατεύθυνση παροχής υπηρεσιών υγείας του υψηλότερου δυνατού επιπέδου για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας το Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου της ΓΑΙΑ θα διαπιστευτεί (accreditation) από το FMF, αποκτώντας τη δυνατότητα: one stop shop εξυπηρέτησης με ταυτόχρονη πραγματοποίηση υπερηχογραφικού και βιοχημικού ελέγχου της εγκύου και επιτόπια παραλαβή των αποτελεσμάτων, χρήσης των ιατρικών πρωτοκόλλων και υιοθέτησης των διαδικασιών που έχει θεσπίσει ο Καθηγητής Κ. Νικολαϊδης και εφαρμόζει στο ακέραιο το FMF, δυνατότητα ανταλλαγής επιστημονικών απόψεων και δεύτερης γνώμης, για δύσκολα περιστατικά, μέσω τηλεϊατρικής και τηλεδιάσκεψης.
Σημειώνεται, επίσης, πως, βάση της διαπίστευσης, το FMF θα κρίνει περιοδικά και την επάρκεια του εξοπλισμού του τμήματος, καθώς και των ιατρών συνεργατών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης, από μέλη του FMF, σε νέες υπερσύγχρονες τεχνολογίες και μεθόδους που αφορούν στην εφαρμογή της εμβρυϊκής ιατρικής.
Παράλληλα, θα υπάρχουν κοινά ερευνητικά προγράμματα, ενώ, μέσω συστήματος υποτροφιών, νέοι γιατροί θα μπορούν να εκπαιδευτούν από το FMF.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε, μεταξύ άλλων, «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την σημερινή παρουσία του καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη, ο όποιος αποτελεί μια εξέχουσα προσωπικότητα, έναν λαμπρό ερευνητή, με διεθνείς διακρίσεις και τα πλέον σημαντικό έργο στο χώρο της εμβρυακής ιατρικής. Με τη συνεργασία, που ανακοινώσαμε σήμερα, είμαστε πεπεισμένοι πως πολύ σύντομα το Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου της ΓΑΙΑ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στη χώρα. Ένα χρόνο πριν, όταν η ΓΑΙΑ ξεκινούσε τη λειτουργία της, δεσμευτήκαμε πως θα κάναμε τη διαφορά, πως θα παρείχαμε τις πλέον σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε συνδυασμό με μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική. Είμαστε υπερήφανοι κάθε φορά που έμπρακτα επιβεβαιώνουμε την τήρηση των δεσμεύσεών μας στις χιλιάδες γυναίκες που μας εμπιστεύονται».

Στη συνέχεια ο Καθηγητής Κύπρος Νικολαΐδης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάσαμε σήμερα το νέο Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου και τη συνεργασία μας με τη ΓΑΙΑ. Είναι τιμή μας που μέσα από αυτή τη συνεργασία μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε και στην ελληνική κοινωνία τη γνώση και την εμπειρία που μοιραζόμαστε, επί σειρά ετών, με δεκάδες άλλες χώρες και εκατοντάδες εξειδικευμένα κέντρα σε όλο τον κόσμο».


    Στην κορυφή