ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΗ


Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε, κατόπιν των εκκλήσεων του ΙΣΑ, όπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος, τη δυνατότητα συνταγογράφησης και ιατρικών επισκέψεων σε ΚΑΠΗ και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Για το θέμα ενημέρωσε το ΔΣ του ΙΣΑ με επιστολή που ακολουθεί:

"Προς τους Ο.Τ.Α. όλης της χώρας

Προς ενημέρωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,


Η επίμονη έκκλησή μας προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τη διαλεύκανση της ιατρικής επίσκεψης αλλά και συνταγογράφησης σε πολυϊατρεία, ΚΑΠΗ, δημοτικά ιατρεία και άλλους τέτοιους φορείς , απέφερε καρπούς.

Με τις επιστολές μας στις 16-1-2012(ΑΠ 27664) και στις 23-1-2012 (ΑΠ27825) - επισυνάπτεται - προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ζητήσαμε άμεση ενημέρωση για το πλαίσιο λειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας και κυρίως της συνταγογράφησης σε ΚΑΠΗ, δημοτικά ιατρεία και άλλες δημοτικές και διαδημοτικές δομές που σχετίζονται με την ιατροκοινωνική φροντίδα των πολιτών.

Χθες 3-2-2012, ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, κατόπιν των εκκλήσεων μας, τη δυνατότητα συνταγογράφησης και ιατρικών επισκέψεων σε ΚΑΠΗ και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΑΠ1089/3-2-2012) - (ΑΔΑ: ΒΟΖΞΟΞ7Μ-Ρ9Λ)

Αναπάντητα συνεχίζουν να παραμένουν τα ερωτήματα των ιατρικών επισκέψεων και της συνταγογράφησης στα δημοτικά ιατρεία. Η αναγκαιότητα επίσημης απάντησης από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το λειτουργικό πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας επί του συνόλου των ερωτημάτων μας συνεχίζει να είναι επιτακτική, τώρα, περισσότερο από ποτέ, για τους ανέργους, τους απόρους και τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ"
"






    Στην κορυφή