ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ 19ΧΡΟΝΗ


Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε ακόμη μια Δωρεά Οργάνων την Πέμπτη, από την Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Καβάλας. Δότρια ήταν μια 19χρονη που δυστυχώς κατέληξε μετά από τροχαίο ατύχημα.

Η διαδικασία ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης 14/9/11, κατόπιν της πιστοποίησης του εγκεφαλικού θανάτου και της συναίνεσης της οικογένειας της δότριας. Η Δ/ντρια και Τοπική Συντονίστρια της Μ.Ε.Θ., κα Νάγκη ενημέρωσε άμεσα το Γραφείο Συντονισμού μεταμοσχεύσεων του ΑΧΕΠΑ και οι Περιφερειακές Συντονίστριες ανέλαβαν, σε συνεργασία με τη Μ.Ε.Θ. και με τον Ε.Ο.Μ. το συντονισμό των διαδικασιών.

Το χειρουργείο προγραμματίσθηκε για τις 01.00 το βράδυ της Πέμπτης 15/09/2011.

Προσήλθαν οι χειρουργικές ομάδες του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.) για την καρδιά, του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» για το ήπαρ και τους νεφρούς, του Μιλάνο της Ιταλίας για τους πνεύμονες, και του ΑΧΕΠΑ για τους κερατοειδείς.

Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:

• Η καρδιά σε γυναίκα 49 ετών στο Ω.Κ.Κ.
• Το ήπαρ σε άνδρα 36 ετών, στο «Ιπποκράτειο».
• Ο ένας νεφρός στο «Ιπποκράτειο» σε άνδρα 48 ετών, που υποβαλλόταν επί 7 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
• Ο δεύτερος νεφρός σε υπερευαισθητοποιημένη υποψήφια λήπτρια του Π.Γ.Ν. Πάτρας, 37 ετών, η οποία υποβαλλόταν επίσης 7 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
• Οι πνεύμονες σε υποψήφιο λήπτη στο Μιλάνο της Ιταλίας
• Οι κερατοειδείς σε δύο ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο ΑΧΕΠΑ.

Σημαντική υπήρξε η συμβολή του αερολιμένα Καβάλας και συγκεκριμένα του αερολιμενάρχη κ. Κουτσονάσιου και του κ. Κωστάκου στο συντονισμό των αφίξεων και των άμεσων αναχωρήσεων των ιδιωτικών πτήσεων του Ωνασείου και του Μιλάνο, καθώς και του ΕΚΑΒ Καβάλας για την άμεση μεταφορά των ομάδων προς και από το αεροδρόμιο.


    Στην κορυφή