ΔΩΡΕΑΝ ΠΝΕΥΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31 Μαϊου), ειδικευμένη ομάδα από το Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου θα βρίσκεται για 3η συνεχή χρονιά στον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για να πραγματοποιήσει στους κατοίκους του Αμαρουσίου:
1. Έλεγχο Πνευμονικής Λειτουργίας (Σπιρομέτρηση )
2. Λιπιδαιμικό έλεγχο (μετρήσεις Χοληστερόλης, Τριγλυκεριδίων, και Σακχάρου).

Η ενέργεια αυτή θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία εθελοντών ιατρών Πνευμονολόγων και Καρδιολόγου την 1η Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη από τις 9:00 το έως τις 18:00.
Παράλληλα, οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να έχουν σχετική ενημέρωση μέσα από ενημερωτικά φυλλάδια που θα διανέμονται στο χώρο των μετρήσεων.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στις οργανωμένες ενέργειες Πρόληψης της Υγείας, που υπηρετεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης και του Δημοτικού Πολυϊατρείου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γιώργος Πατούλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος σημειώνει:

« Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί για το Δήμο Αμαρουσίου κορυφαία προτεραιότητα. Μέσα από δράσεις και ενέργειες πρόληψης της υγείας προωθούμε την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για τρίτη συνεχή χρονιά αφενός να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και αφετέρου να τους παρέχουμε την ευκαιρία για δωρεάν προληπτικό έλεγχο λειτουργίας των πνευμόνων. Στόχος μας να συμβάλουμε στην αποφυγή ή και την παύση της καταστροφικής αυτής συνήθειας για την υγεία, παράλληλα με την έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων που σχετίζονται με το κάπνισμα. Στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο».


    Στην κορυφή