ΔΩΡΕΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Ο σύλλογος 'Φωτεινά Χαμόγελα' (Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό), σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό σύλλογο Πέλλας και με τον σύλλογο 'Το Χαμόγελο του Παιδιού', θα παρέχουν δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε απομακρυσμένα χωριά του νομού Πέλλας.

Η ενέργεια γίνεται με την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας καθώς και των τοπικών δήμων.

Συγκεκριμένα, εθελοντές οδοντίατροι του νομού θα παρέχουν οδοντιατρική περίθαλψη σε άπορα παιδιά, στην κινητή οδοντιατρική μονάδα που διέθεσε για τον σκοπό αυτό, ο σύλλογος 'Το Χαμόγελο του Παιδιού'.

Παράλληλα, θα γίνει προληπτική στοματική εξέταση και ενημέρωση στοματικής υγείας σε παιδιά και γονείς. Η δράση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι με την ενέργεια αυτή επιθυμούν να κινητοποιήσουν κι άλλους φορείς προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να
συνεισφέρουν όσο μπορούν στη οδοντιατρική θεραπεία παιδιών, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά θέματα, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένα χωριά όπου δεν υπάρχει οδοντίατρος.

Μέσα από τέτοιες διαδικασίες, στοχεύουν στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ παιδιού και οδοντιάτρου και θέλουν να κινητοποιήσουν τα παιδιά και τους ενήλικους, ώστε να φροντίζουν συχνά και συστηματικά τα δόντια τους και την στοματική τους κοιλότητα.

Θέλουν επίσης να ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο τους φορείς και την πολιτεία, ώστε να δημιουργηθεί θεσμός εθελοντή σχολικού οδοντίατρου σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας, ώστε όλα τα παιδιά να εξετάζονται από εθελοντές οδοντίατρους, συστηματικά δύο φορές τον χρόνο και να ενημερώνονται οι οικείοι τους.

Τα οφέλη μέσα από την εκπλήρωση των παραπάνω στόχων είναι πολλά και σημαντικά:

Αύξηση της συχνότητας και βελτίωση της περιποίησης της στοματικής κοιλότητας.
Ελάττωση των προβλημάτων των δοντιών και του περιοδοντίου.
Μείωση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα.
Περισσότερα φωτεινά χαμόγελα από όλους μας.



    Στην κορυφή