ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΘΗΒΑΣ



Ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλοϋποστήριξης προσπάθησε να περάσει ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση προσφέροντας δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας και είδη πρώτης ανάγκης στις έγκλειστες γυναίκες των φυλακών Ελαιώνα Θήβας.
«Το ζήτημα είναι να βοηθάνε ακόμα και οι αδύναμοι τους αδύναμους» είπε η κα Τσεκούρα, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση. «Θα πρέπει όλοι να βοηθάμε, όπου μπορούμε, για να μην χάσουμε -τουλάχιστον- την ανθρωπιά μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς..» συνέχισε.

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις και ενημερωτική ομιλία από τον εθελοντή ιατρό κ. Καμούτση μέσα στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα. Μέσα σε εορταστικό κλίμα, οι μετρήσεις έτυχαν ευρύτατης αποδοχής από τις έγκλειστες γυναίκες, μιας και οι υπηρεσίες πρόληψης και πρόνοιας απουσιάζουν από αυτούς τους χώρους.

Σκοπός της παροχής ήταν όχι μόνο να μετρηθούν για οστεοπόρωση οι γυναίκες κρατούμενες και το προσωπικό των φυλακών, αλλά και να διαδοθεί το μήνυμα της αλληλοϋποστήριξης ακόμα και από ένα Σύλλογο που δεν είχε-ούτε έχει- καμία κρατική βοήθεια. Τα έξοδα της επίσκεψης καλύφθηκαν από τις συνδρομές των μελών του Συλλόγου. Ακόμη, τις τελευταίες τρεις βδομάδες τα μέλη του Συλλόγου συγκέντρωσαν σημαντική ποσότητα ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, είδη ρουχισμού και καθαριότητας και τα παρέδωσαν στους ιθύνοντες των φυλακών προς χρήση των γυναικών.


    Στην κορυφή