ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


«Τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (ΑΕΕ) και οι Τραυματικές κακώσεις του Εγκεφάλου συνιστούν τις κύριες αιτίες αναπηρίας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Τέσσερεις στους δέκα ασθενείς εμφανίζουν μετρίου βαθμού λειτουργική διαταραχή, ενώ δύο στους δέκα βιώνουν σοβαρή αναπηρία, μετά από ΑΕΕ. Μόνον το 10% των ασθενών αυτών ικανοποιούν τα διεθνή κριτήρια προς αποκατάσταση κλειστής νοσηλείας. Η πλειοψηφία των ασθενών με ΑΕΕ δύνανται να αντιμετωπισθούν ως εξωτερικοί ασθενείς, μετά την έξοδό τους από το Γενικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκαν κατά την οξεία φάση.

Η θεραπεία αποκατάστασης ασθενών με ΑΕΕ αρχίζει - ή θα έπρεπε να αρχίζει - κατά την οξεία φάση της νοσηλείας των ασθενών, στο Γενικό Νοσοκομείο, αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί η διάγνωση του ΑΕΕ και τεθούν υπό έλεγχο όλοι οι παράγοντες που απειλούν τη ζωή των ασθενών. Ακόμα και σήμερα η αντιμετώπιση των ασθενών με ΑΕΕ στη χώρα μας παραμένει σε σημαντικό βαθμό ελλιπής, κατακερματισμένη και ασυντόνιστη. Για την αντιμετώπιση των ΑΕΕ, απαιτείται πλήρης, ολοκληρωμένη και πολυσυλλεκτική Διαγνωστική Προσέγγιση και Θεραπευτική Παρέμβαση.

Γνωρίζοντας πόσο χρήσιμοι μπορούμε να είμαστε προς τους συνανθρώπους μας και στα πλαίσια της εδραιωμένης κοινωνικής πολιτικής της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, προβαίνουμε το ερχόμενο τρίμηνο σε εκστρατεία ενημέρωσης και αρωγής προς τους πάσχοντες από ΑΕΕ, στην μετα-οξεία φάση».



Αυτά τόνισε ο Πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, διεθνούς φήμης νευροχειρουργός Δρ Χρήστος Γεωργόπουλος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, παρουσιάζοντας παράλληλα τα εντυπωσιακά συμπεράσματα από τα στατιστικά στοιχεία των τριών τελευταίων ετών που συγκέντρωσε η Ομάδα Αποκατάστασης της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ: «Κάθε χρόνο στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ αξιολογούνται κατά μέσον όρο 270 καινούργιοι ασθενείς με ΑΕΕ, μετά την οξεία φάση. Εξάλλου κατά τα έτη 2009-2011 νοσηλεύθηκαν ως εσωτερικοί ασθενείς στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ 170 ασθενείς. Από τους ασθενείς αυτούς, κατά την εισαγωγή τους, το 90% ήσαν πλήρως εξαρτημένοι και το 10% σοβαρά εξαρτημένοι σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής. Μέσα σε μόνον 74 ημέρες εσωτερικής νοσηλείας (μ.ο.) κατορθώσαμε να βελτιώσουμε κατά 46 «ολόκληρες» βαθμίδες (μ.ο.), στην Διεθνή Κλίμακα Barthel (0-100) την ικανότητα αυτοϋπηρέτησης των ασθενών μας, δηλαδή το επίπεδο αυτονομίας τους! Έτσι, με την ολοκλήρωση της εσωτερικής νοσηλείας οι ασθενείς αυτοί απέκτησαν βαθμό ανεξαρτησίας τόσο ικανοποιητικό, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, ως εξωτερικοί ασθενείς. Παράλληλα, ενώ το έτος 2009, ο μέσος χρόνος νοσηλείας των νοσηλευθέντων ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Υποδοχής, δημόσιο ή ιδιωτικό, κατά την οξεία φάση, ήταν 17 ημέρες, δύο χρόνια αργότερα ο μέσος χρόνος νοσηλείας των νοσηλευθέντων ασθενών στο Νοσοκομείο Υποδοχής μειώθηκε σε 5 ημέρες, ενδεικτικό της εμπιστοσύνης που χαίρει στην επιστημονική κοινότητα η ΑΝΑΠΛΑΣΗ».

Συνεχίζοντας ο Δρ Γεωργόπουλος, ανέφερε: «Ας μην ξεχνούμε ότι, όσον αφορά την βαρύτητα των περιστατικών, είμαστε το μοναδικό Κέντρο Αποκατάστασης του νομού Αττικής, που δεχόμαστε ασθενείς με τραχειοστομία/γαστροστομία και εξειδικευόμαστε στην θεραπευτική αντιμετώπιση κατακλίσεων, ουρολογικών προβλημάτων (Τμήμα Ουροδυναμικού Ελέγχου για ασθενείς με νευρογενή κύστη), δυσφαγίας (Τμήμα Δυσφαγίας) και επώδυνων συνδρόμων (Κλινική Πόνου)».

Και ο Πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ κατέληξε:

«Σήμερα και κάθε μέρα διακηρύσσουμε την πεποίθησή μας ότι οι ασθενείς με ΑΕΕ δικαιούνται και αξίζουν την πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποκατάστασης, γι’ αυτό και δεν σταματούμε να προσθέτουμε νέες καινοτόμες υπηρεσίες και κάθε φορά προσδίδουμε νέα αξία στη δράση μας και στο όραμά μας.

Προσκαλούμε τους ασθενείς για κλινική εξέταση, λειτουργική αξιολόγηση και ενδεδειγμένη θεραπεία στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!!».

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 210-270 2800 καθημερινά εκτός Σαββάτου από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.


    Στην κορυφή