ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ


Τα προβλήματα στο νοσοκομείο οξύνονται με ραγδαίους ρυθμούς, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, τονίζοντας πως η έλλειψη προσωπικού παίρνει δραματικές διαστάσεις. Ειδικότερα επισημαίνουν οτι:

"Η διοικητική υπηρεσία απογυμνώθηκε. Όλες οι υπηρεσίες υπολειτουργούν (βιβλιοθήκη, γραμματείς τμημάτων, κ.ά νευραλγικά διοικητικά γραφεία). Τεχνική υπηρεσία και Φαρμακείο χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου.

Ο νέος οργανισμός καταργεί εκατοντάδες θέσεις. Κι επιπλέον, καταργούνται οι οργανικές θέσεις όλων των συναδέλφων που αποχωρούν.
Βρισκόμαστε όλοι ανεξαιρέτως υπό την απειλή της εφεδρείας – απόλυσης. Ετοιμάζεται μείωση κατά 30% των οργ. θέσεων. Ήδη έχουν εξαγγείλει 200.000 απολύσεις έως το 2013. Δεν θα εξαιρεθεί κανένας κλάδος!
Μηδενικές είναι οι προσλήψεις ακόμη και νοσηλευτών – γιατρών, τη στιγμή που απολύονται και δεκάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο προϋπολογισμός του 2012 προβλέπει λειτουργικές δαπάνες μειωμένες ωση πάνω από 50% σε σχέση με το 2011!
Συνεχίζονται τα προβλήματα με την ποσότητα και την ποιότητα των απαραίτητων υλικών σε όλες τις υπηρεσίες.

Παράλληλα και ακριβώς επειδή υπάρχουν όλα τα παραπάνω προβλήματα κι η αγανάκτηση φουντώνει μαζί με την γεωμετρικά αυξανόμενη εντατικοποίηση σε όλους τους χώρους, δεκάδες είναι οι καταγγελίες για όξυνση του αυταρχισμού από Προϊστάμενους, Διευθυντές κλπ.

Δεν υπάρχει ευαισθησία για δωρεάν εξετάσεις στους άνεργους, ανασφάλιστους, ούτε καν για τους αναπήρους. Οι ασθενείς χαρατσώνονται αγρίως.

Με τους αγώνες μας εξασφαλίσαμε τα δεδουλευμένα (νύχτες, αργίες εφημερίες) έως και τον Οκτώβριο. Όμως λόγω μη ύπαρξης κονδυλίων τίθεται ζήτημα για την καταβολή των δεδουλευμένων των επόμενων μηνών.

Δεκάδες χιλιάδες είναι τα ρεπό (και η κανονική άδεια προηγούμενων ετών) που οφείλει η υπηρεσία στους συναδέλφους".
Για την Παρασκευή το πρωί οι εργαζόμενοι έχουν προαναγγήλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στις 8.30 το πρωϊ.



    Στην κορυφή