ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


"Μετά την περικοπή των συντάξεών τους, τη φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια και το ΛΑΦΚΑ, σήμερα δέχονται και νέο πλήγμα ακόμη χειρότερο", καταγγέλλει η Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων και προσθέτει:

"Οι Υπουργοί Υγείας και Εργασίας τους στερούν την υγειονομική τους περίθαλψη για την οποίαν όμως καταβάλλουν κανονικά κάθε μήνα την εισφορά τους.

Καταργούν το Ταμείο Υγείας τους τον ΟΠΑΔ με τη δικαιολογία ότι θα υπαχθούν στο νέο Οργανισμό τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει λειτουργήσει αλλ’ ούτε και πρόκειται να λειτουργήσει από 1 Ιανουαρίου 2012, όπως έχει ανακοινωθεί, αφού ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η οργάνωσή του, η στελέχωση και κυρίως δεν έχουν εξοικονομηθεί οι δαπάνες λειτουργίας του και το σπουδαιότερο η ικανοποιητική περίθαλψη των 9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του.

Ζητούμε την παράταση λειτουργίας του ΟΠΑΔ μέχρις ότου τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο νέος Οργανισμός και παρέχει ικανοποιητική περίθαλψη.

Στο μεταξύ οι γιατροί δεν δέχονται τους ασφαλισμένους του Δημοσίου χωρίς να πληρώσουν από την τσέπη τους την επίσκεψη, και όσοι δεν έχουν ας πεθάνουν. Αυτό άλλωστε επιθυμούν οι Υπουργοί Υγείας και Εργασίας για να μειωθούν οι δαπάνες περίθαλψης και να πάρουν τα εύσημα από την Τρόϊκα".




    Στην κορυφή