ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ


Διημερίδα με θέμα «Σύγχρονες στρατηγικές στον καρκίνο του Μαστού» (Surgical skills 4)» οργανώνεται στις 27 και 28 Μαϊου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού και την επιστημονική ευθύνη του χειρουργού μαστού και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Κ. Καραπαναγιώτη, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.
Η επιστημονική διοργάνωση στοχεύει στη διαρκή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των χειρουργών μαστού.

Περιλαμβάνει, αναμετάδοση από το χειρουργείο χειρουργικών επεμβάσεων μαστού: α) χειρισμός μη ψηλαφητών βλαβών με τοποθέτηση συρμάτινου οδηγού υπο μαστογραφικό έλεγχο, αφαίρεση μόνο της βλάβης, μαστογραφία παρασκευάσματος προς επιβεβαίωση και ταχεία μαστογραφία. Η μέθοδος αφορά στην αφαίρεση ακόμη και όγκων διαμέτρου χιλιοστών – άρα μη ψηλαφητών- που αποτελούν ευρήματα της ψηφιακής μαστογραφίας. β) αντιμετώπιση Ca μαστού / βιοψία φρουρού λεμφαδένα).

Στο πλαίσιο της διημερίδας, οργανώνονται στρογγυλές τράπεζες που αναφέρονται στις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους, την ογκοπλαστική του μαστού και στις σύγχρονες εγχειρητικές στρατηγικές και συμπληρωματικές θεραπείες. Επιπλέον για τους ενδιαφερόμενους, θα υπάρξει εφαρμοσμένο Εργαστήριο Υπερήχων Μαστού.

Συμμετέχουν ως εισηγητές, 30 διακεκριμένοι ιατροί του Ιατρικού Διαβαλκανικού και του Ιατρικού Αθηνών, των νοσοκομείων Θεαγένειο, Αγ. Σάββας, Μεταξά, 424 Σ. Ν, πανεπιστημιακών κλινικών της Κρήτης και της Πάτρας και άλλων ιδιωτικών Θεραπευτηρίων.

Το επιστημονικό μέρος των εργασιών της διημερίδας, πραγματοποιείται το προσεχές Σάββατο, στο συνεδριακό κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού, από τις 8.30 έως τις 20.30. Την Παρασκευή, με ώρα έναρξης 21.00, στο ξενοδοχείο «Νικόπολις», παρουσιάζονται οι σκοποί και οι δραστηριότητες της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού.


    Στην κορυφή

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
11/02/2016

Ενσαρκώνοντας την Υγεία στη Μάνη και προσδίδοντάς της την μορφή που έχει λάβει μέσα από τους οραματισμούς μας, ποικιλία σχεδιασμών και ένα σύνολο δράσεων, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης λαμβάνει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και διενέργειας δωρεάν προληπτικού ελέγχου γυναικών για τον καρκίνο του μαστού σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία Ίαση – Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.».

Οι νεοπλασίες του γυναικείου φύλου αποτελούν ένα από τα πιο πολυδιάστατα και συνεχώς εξελισσόμενα κεφάλαια της επιστημονικής έρευνας, της θεραπευτικής, της φαρμακολογίας, της γενετικής, καθώς και της παρηγορητικής ιατρικής. Οι κοινωνικές προεκτάσεις των εν λόγω κακοηθειών λαμβάνουν διαστάσεις τέτοιες, οι οποίες υπαγορεύουν την άμεση και έγκαιρη μέριμνα, κάτω από τον υπέρτιτλο που λέγεται Προληπτική Ιατρική. Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των άμεσα θιγόμενων προσώπων, ωθούμενες από την τεχνολογική εξέλιξη των μέσων επικοινωνίας, έχει συμβάλει σημαντικά στην αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού.

Ο καρκίνος του μαστού παραμένει ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Η πρόοδος των επιστημονικών μεθόδων μας βοηθάει πια να τον αντιμετωπίσουμε με μεγάλη επιτυχία. Το μυστικό όμως είναι πάντα ότι, όσο νωρίτερα διαγνωστεί, τόσο αποτελεσματικότερες είναι οι θεραπείες μας.

Για να το κάνουμε αυτό πράξη, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία Ίαση – Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», διοργανώνει για τρίτη φορά διημερίδα με τίτλο "Καρκίνος Μαστού: Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση", υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.


    Στην κορυφή