ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β. ΜΑΡΟΥΛΗ


Κατά την διάρκεια της ετήσιας Συνόδου της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής που έλαβε μέρος (16-20 Οκτωβρίου 2011) στο Ορλάνδο της Φλώριδας και στην οποία έλαβαν μέρος Ιατροί από 100 και πλέον χώρες, ασχολούμενοι με θέματα Αναπαραγωγής και Γονιμότητας, ο καθηγητής Γεώργιος Μαρούλης έλαβε την ιδιαιτέρα τιμητική διάκριση της εταιρείας για την προσφορά του με ενεργή συμμετοχή σε επιτροπές και παρουσιάσεις της εταιρείας κατά τα τελευταία δέκα έτη ανελλιπώς.

Ο κ .Γεώργιος Μαρούλης διετέλεσε Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας και Διευθυντής Κέντρoυ εξωσωματικής Γονιμοποίησης και Υπογονιμότητας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και Καθηγητης Μαιευτικής Γυναικολογίας και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλώριδας όπου και άρχισε το πρώτο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στη Φλώριντα το 1985.

Ο κ. Μαρούλης διετέλεσε Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο οποίο Πανεπιστήμιο ίδρυσε το πρώτο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης.Τις δράσεις αυτές συνεχίζει σήμερα στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της Συνόδου της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής ιδιαίτερα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με:

Α) Σωστές και ενδεδειγμένες χειρουργικές επεμβάσεις για την βελτίωση της γονιμότητας με ή χωρίς εξωσωματική γονιμοποίηση
Β)Διατήρηση γονιμότητας σε γυναίκες και άνδρες με καρκίνο όπως διατήρηση ωοθηκικού ιστού, διατήρηση ωαρίων σε κατάψυξη, ή σπέρματος.
Γ)Επίδραση παχυσαρκίας στην υπογονιμότητα και θεραπεία.
Δ)Ρόλος της προεμφυτευτικής διάγνωσης στην εξωσωματική γονιμοποίηση και θεραπεία υπογονιμότητας αλλά και προφύλαξης έναντι κληρονομικών νοσημάτων.
Ε)Χρήση βλαστοκυττάρων για θεραπεία υπογονιμότητας.


    Στην κορυφή