ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Minimally Invasive Breast Biopsies» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου από την Επιστημονική Εταιρεία Νόσων Μαστού στο ΙΑΣΩ General.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία ξένων αναγνωρισμένων επιστημονικών οργανισμών για τις παθήσεις του μαστού, την International Breast Ultrasound School, την Senologic International Society και την International School of Senology καθώς και με τη χορηγία του ΙΑΣΩ General.

Στόχος της ήταν η παρουσίαση των πιο νέων και σύγχρονων ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών βιοψίας του μαστού τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους καταξιωμένους ιατρούς. Συντονιστής και ομιλητής ήταν ο κ. Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, Διευθυντής της Κλινικής Μαστού του ΙΑΣΩ General και ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Νόσων Μαστού. Επίσης ομιλητές ήταν ο κ. Διονύσης Κουφουδάκης, Xειρουργός μαστού του ΙΑΣΩ General, η κα Ελένη Πατσέα, Διευθύντρια του Παθολογοανατομικού Τμήματος του ΙΑΣΩ General, η Aκτινολόγος κα Αθηνά Βούρτση, ο καθηγητής Μιχάλης Χατζηκαλής, ο καθ. Alex Mundinger, o Dr Friedeman Baum και o Dr Bob Martins.

Η Ημερίδα απευθυνόταν σε ακτινολόγους, χειρουργούς και γυναικολόγους-μαιευτήρες, στους οποίους μάλιστα δόθηκε η ευκαιρία για πρακτική άσκηση των τεχνικών σε προπλάσματα. Στο τέλος, μετά από γραπτή και πρακτική δοκιμασία, οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν πιστοποιητικό παρακολούθησης και μοριοδότηση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Το μεγάλο ενδιαφέρον και ο αριθμός των συμμετεχόντων που ξεπέρασε κάθε προσδοκία έκανε τους διοργανωτές να υποσχεθούν ότι θα προχωρήσουν σύντομα στην πραγματοποίηση ανάλογων επιστημονικών εκδηλώσεων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η σημαντική κοινοφελή δράση της Επιστημονικής Εταιρεία Νόσων Μαστού με την οικονομική στήριξη απόρων γυναικών με καρκίνο του μαστού και τη χρηματοδότηση μετεκπαιδεύσεων Ελλήνων γιατρών πάνω στο μαστό.


    Στην κορυφή