ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ


Παγκόσμιο πρωτοσέλιδο η θεραπεία Ελληνικής ομάδας στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας www.aao.org/

Η επιστημονική ομάδα του Δρ. Κανελλόπουλου εφήρμοσε πρώτη την τεχνική διασύνδεσης κολλαγόνου μαζί με ομαλοποίηση με laser. Σήμερα η τεχνική αυτή είναι μία διεθνώς αποδεκτή εναλλακτική για την σταθεροποίηση του κερατόκωνου. Η καινοτόμος αυτή αντιμετώπιση του κερατόκωνου με διασύνδεση του κολλαγόνου ουσιαστικά μειώνει την πιθανότητα να χρειαστεί ο ασθενής να κάνει μεταμόσχευση κερατοειδούς. Η θεραπεία είναι απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία, καθώς διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Η καινοτομική και αποτελεσματική θεραπεία επιβραβεύτηκε τον τελευταίο χρόνο στις Η.Π.Α με ομόφωνη εκλογή του Δρ. Κανελλόπουλου σε Τακτικό Καθηγητή Κλινικής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου NYU (New York University) της Νέας Υόρκης.

Ο Δρ. Κανελλόπουλος ξεκίνησε ακαδημαϊκή καριέρα ως Διευθυντής του Τμήματος Ειδικευομένων και Επίκουρος Καθηγητής Κερατοειδούς και Γλαυκώματος, στο Τμήμα της Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, το 1996. Στη συνέχεια, άρχισε να ιδιωτεύει στη Νέα Υόρκη και να υπηρετεί σαν Κλινικός Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης NYU, στο οποίο προήχθη σε Αναπληρωτή Καθηγητή την άνοιξη του 2001.

Η πολύχρονη ακαδημαϊκή συμμετοχή του στα Συνέδρια της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, καθώς και η εμπεριστατωμένη εξέλιξη της τεχνικής διασύνδεσης κολλαγόνου, με τοπογραφικά κατευθυνόμενη ομαλοποίηση με Excimer Laser, που έχει ονομαστεί πια διεθνώς το «Πρωτόκολλο της Αθήνας», βοήθησαν σε δεκάδες παρουσιάσεις στα μεγάλα Οφθαλμολογικά Συνέδρια των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και σε δεκάδες δημοσιεύσεις. Ο Καθηγητής Δρ. Κανελλόπουλος χρησιμοποίησε το υλικό αυτό και σαν project για πολλούς ειδικευόμενους, έτσι ώστε να εμπλουτίσουν την εκπαίδευσή τους στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και μέσα από επιστημονικές μελέτες και έρευνες.


    Στην κορυφή