ΔΙΑΝΟΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ


Ολοκληρώθηκε η δράση διανομής οικολογικών λαμπτήρων στα Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου με τις επισκέψεις στελεχών της Διοίκησης του Δήμου.
Με τη διανομή 2.880 οικιακών λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας σε ίσο αριθμό μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου, και με τον ενθουσιασμό των παιδιών να σφραγίζει κυριολεκτικά την επιτυχία της δράσης, ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου «Φωτίζουμε το Μέλλον». Στο πλαίσιο της δράσης που υλοποίησε ο Δήμος σε συνεργασία με την εταιρία OSRAM A.E, στελέχη της Διοίκησης, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, βρέθηκαν στα σχολεία της πόλης και ενημέρωσαν τους μαθητές για τα οφέλη της χρήσης οικολογικών λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης στα σπίτια τους.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή επτά στελέχη της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου -ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Προμηθειών Ευάγγελος Κάββαλος, ο Αντιδήμαρχος
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης και ο Ιδιαίτερος Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Μπάρλας-, επισκέφτηκαν τους μαθητές στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και τους μίλησαν για τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Αφού προηγουμένως τους ευχαρίστησαν για τη συνεργασία τους να φέρουν από έναν λαμπτήρα παλαιού τύπου στο σχολείου τους, είπαν στους μαθητές ότι καθέναν τους περιμένει στο γραφείο των καθηγητών ένας λαμπτήρας νέας τεχνολογίας που θα πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς τους για να τον παραλάβει αφού προηγουμένως συνεννοηθούν με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης επισκέφτηκε το 18ο Δημοτικό Σχολείο, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Κόκκαλης το 9ο, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, επισκέφτηκε το 3ο, το 4ο, το 10ο, το 11ο και το 16ο Δημοτικό Σχολείο, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Προμηθειών Ευάγγελος Κάββαλος, το 5ο, το 6ο και 15ο Δημοτικό Σχολείο, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης το 1ο και το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης το 8ο και το 13ο, και ο Ιδιαίτερος Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Μπάρλας επισκέφτηκε
το 1ο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο.

Τη δράση «Φωτίζουμε το μέλλον» συντόνισε και σε συνεργασία με τη Διοίκηση υλοποίησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου με επικεφαλής τον Παντελή Τσιτσιμπάση. Τους λαμπτήρες προσέφερε δωρεάν στους μαθητές η εταιρία OSRAM A.E.

Μετά την ολοκλήρωση της διανομής, το επόμενο βήμα είναι η απόσυρση των παλαιού τύπου λαμπτήρων. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος θα παραλάβει όλες τις παλιές λάμπες πυρακτώσεως που έχουν συγκεντρώσει οι μαθητές στα σχολεία τους, τις οποίες και θα φροντίσει να προωθήσει προς ανακύκλωση.



    Στην κορυφή