ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση, έγινε χθες αποδέκτης διαμαρτυριών πλήθους πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για ρίψη χημικών σε μεγάλη ποσότητα και επαναληπτικότητα στην περιοχή του Συντάγματος και πέριξ αυτού και ζητούσαν την άμεση παρέμβαση του ως θεσμικό οργάνου της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Παραπονιόνταν κυρίως για καρδιοαναπνευστικά προβλήματα σαν συνέπεια της αλόγιστης χρήσης αυτών των χημικών ουσιών και για σωματικές βλάβες.

Όπως προσθέτει η ανακοίνωση "ανταποκρινόμενη η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά προέβει τηλεφωνικά σε έντονα διαβήματα στο γραφείο του προϊσταμένου του Γενικού Αρχηγείου της Αστυνομίας και ζήτησε άμεση παύση της ρήψης χημικών που δημιουργούσαν προβλήματα στους πολίτες καθώς επίσης και δημιουργία διαδρόμου ασφαλείας προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση οχημάτων του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά στα Νοσοκομεία επειγόντων περιστατικών από το ιατρείο του Μετρό του Συντάγματος.

Ακολούθως υπήρξε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ και ενημέρωση για την παρέμβαση μας προς διευκόλυνση των οχημάτων του και την ταχεία εξυπηρέτηση των περιστατικών και ζήτησε να μάθει πως αντιμετωπίζεται από πλευράς τους η κατάσταση.

Επανειλημμένες δε απόπειρες τηλεφωνικής επικοινωνίας της Προέδρου τις απογευματινές ώρες και μετά με το γραφείο του Υπουργού Υγείας & Κ.Α Κου Λοβέρδου με τον Υφυπουργό Υγείας Κο Τιμοσίδη και το Γεν Γραμματέα Κο Πολύζο κατέστει αδύνατος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά αποστέλλει στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά συλλεγέντα κυτία αριθμό 7 χρησιμοποιημένων χημικών ουσιών που επιδόθησαν στην Πρόεδρο από το ιατρείο του Συντάγματος για περαιτέρω έλεγχο των χημικών αυτών για την υγεία των πολιτών και σχετικές ενέργειες του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ως εκ του νόμου, είναι συναρμόδιος φορέας για την προστασία της Δημόσιας υγείας επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του".



    Στην κορυφή