ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Οι προϋπολογισμοί που συντάσσονται αυτή τη στιγμή στα Νοσοκομεία βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Δ. Βαρνάβας: " Ο κ. Λοβέρδος πιέζει φορτικά τους Διοικητές να περικόψουν τις λειτουργικές δαπάνες μέχρι 50%, απειλώντας μάλιστα όσους δεν το πράξουν ότι «δεν θα είναι στην ομάδα του».

Ενδεικτικά το ΑΧΕΠΑ είχε προϋπολογισμό 92 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ για το 2011 μετά από αιματηρές περικοπές συνέταξε σχέδιο με 72 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Υγείας ζητά να τον περιορίσει στα 52 εκατ. ευρώ!

Είναι προφανές πως τέτοιας έκτασης περικοπές μπορούν να γίνουν μόνον εάν κλείσουν ολόκληρα Τμήματα ή μειωθούν τα νοσηλευτικά κρεβάτια των νοσοκομείων στο μισό. Ήδη Διοικητές Νοσοκομείων δηλώνουν αδυναμία να παίξουν το ρόλο του εκδοροσφαγέα που τους αναθέτει ο κ. Λοβέρδος και να επωμιστούν την ευθύνη ακρωτηριασμού Κλινικών και Εργαστηρίων.

Το ολέθριο αυτό κοινωνικό πείραμα δεν είναι πρωτοφανές. Το ΔΝΤ εισβάλοντας πριν μερικά χρόνια στη Λετονία και Βουλγαρία επέβαλε το κλείσιμο των μισών Νοσοκομείων, εκτοξεύοντας τη νοσηρότητα και θνητότητα στα ύψη. Τα ίδια ακριβώς σχεδιάζονται στη χώρα μας μέσω του Μνημονίου και με εκτελεστικό όργανο τον κ. Λοβέρδο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας. Μόνοι όμως αδυνατούν ν΄ αναχαιτίσουν τη λαίλαπα του Μνημονίου. Χρειάζεται το ξεσήκωμα όλης της κοινωνίας για να υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά και μάλιστα το πρωταρχικό, το αγαθό της υγείας."


    Στην κορυφή