ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΛΜΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΡΩΝ


Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριος Σαλμάς, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σχετικά με την αμοιβή των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας , προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αδυναμία της ηγεσίας του ΥΥΚΑ να μειώσει τις δαπάνες των νοσοκομείων, χωρίς να υποβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να αυξήσει τα έσοδά τους, οδηγεί σε αυξημένη θεσμοθετημένη συμμετοχή των ασθενών στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Αυτό έχει ως συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση ιδιωτικών δαπανών υγείας σε σχέση με τις δημόσιες.

Ας γνωρίζουν, λοιπόν, από σήμερα οι Έλληνες πολίτες ότι οι γονείς τους ή οι ίδιοι όταν επισκέπτονται τα νοσοκομεία, αλλά και τα Κέντρα Υγείας για να γράψουν τα φάρμακά τους, θα πληρώνουν 5 ευρώ.

Χωρίς οίκτο, η κυβέρνηση συνεχίζει την άμεση επιβάρυνση των νοικοκυριών με σαφέστατη μείωση του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος. Και αν αναρωτιούνται οι Έλληνες ασθενείς, που καλούνται να πληρώνουν 5 ευρώ, σε κάθε επαφή τους με ΕΣΥ, κατά πόσο πιάνουν τόπο αυτά τα 5 ευρώ, πρέπει να γνωρίζουν ότι κατευθύνονται για να καλύψουν τα 300 εκατ. ευρώ, που σκανδαλωδώς σπατάλησαν τα νοσοκομεία με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, κατά την προμήθεια, μέσα στο 2010, υλικών και υπηρεσιών ύψους 3 δισ. ευρώ, με απευθείας αναθέσεις και χωρίς διαγωνισμούς».


    Στην κορυφή